Koji kozmetički proizvodi nisu namijenjeni za svakodnevno korištenje

Koji kozmetički proizvodi nisu namijenjeni za svakodnevno korištenje

Ponukani upitima koje najčešće dobivamo, odlučili smo složiti detaljniji članak posvećen proizvodima koje ne predlažemo koristiti svakodnevno. Kod posebno reaktivnih i osjetljivih tipova kože korisno je dobro pomisliti o uvođenju aktivnijih sastojaka u rutinu. Ponekad se i najotpornija koža ne uspijeva obraniti od redovitog nanošenja proizvoda s aktivnicama ili prečeste eksfolijacije. Koji su to proizvodi koje u većini slučajeva ne sugeriramo svakodnevno koristiti, pročitajte u nastavku.

Edukacija prije eksfolijacije

Svilenkasta koža, smanjene pore i mekoća na dodir divan su osjećaj, ali često vode u neopreznu zanesenost i nepromišljeno korištenje Mikroeksfolijanta s 1% salicilne kiseline. Većini će tipova koža biti dovoljno korištenje ovog kemijskog pilinga jedan do dva puta tjedno. Nakon dugotrajnijeg, preučestalog korištenja Mikroeksfolijanta i neadekvatne hidratacije može doći do perutanja kože, viška lučenja sebuma i na kraju do upravo suprotnog učinka koji ste htjeli postići.

Reakcije kože na proizvod treba sustavno pratiti i imati na umu da je koža organ koji prolazi kroz učestale promjene. Rutina koja je odgovarala tri mjeseca, ne mora biti ona koja će odgovarati i u nadolazećim mjesecima.

SPF

Koža treba hidrataciju i zaštitu od sunca

Stanje kože se upotrebom salicilne kiseline poboljšava i za njom možda više neće biti potrebe tri puta tjedno, već samo jednom ili rjeđe. Ako umjesto BHA kiselina razmatrate Piling tonik koji sadrži AHA i PHA kiseline, isto tako ne bismo preporučili njegovo svakodnevno korištenje. Tonik će pomoći pri uklanjanju hiperpigmentacija i postupalnih mrljica, a doprinijet će i ujednačavanju tonusa. Prekomjernim korištenjem i ponovno nedostatkom pravilne hidratacije može doći do puno drugačijih rezultata. Iz tog razloga uvijek napominjemo kako je pravilna hidratacija ključna u ispravnoj njezi kože, a SPF nužan u svakoj jutarnjoj rutini.

Osim kemijskih pilinga u našem asortimanu, tu su i mehanički pilinzi za sve one koji jednostavno obožavaju miris smilja na svojoj koži. Hranjivi piling namijenjen suhoj koži favorit dio je mnogih rutina i čini kožu mekom i zaglađenom, dok Aktivni piling dodatno pomaže i u rješavanju nepravilnosti na koži. Korištenjem jednog od ova dva pilinga dva puta tjedno, ovisno o tipu kože koji imate, osigurat će vam čisti ten i riješit će poteškoće površinskog ljuštenja kože. 

Vitaminski serum R2

S retinoidima je lako kada znate kako

Osim čestih upita vezanih uz pravilno korištenje kemijskih i mehaničkih pilinga, postoje nedoumice u vezi ispravnog korištenja retinoida i razlika između dva Professional seruma – Vitaminskog seruma R² i Vitaminskog seruma RA. Njihove razlike smo detaljno opisali ovdje, a sada bismo voljeli istaknuti način njihovog korištenja.

Kod Vitaminskog seruma R² ne morate previše razmišljati, on je u pravilu pogodan za svakodnevno korištenje (nakon eventualnog sporijeg uvođenja). Riječ je o serumu s vrlo blagim oblikom i postotkom retinoida u bazi hijaluronske kiseline, resveratrola i aloe vere. Međutim, svejedno se ne smije u istoj (večernjoj) rutini kombinirati s drugim retinoidima, visokim koncentracijama aktivnih sastojaka i kiselinama za eksfolijaciju (BHA, AHA, PHA). SPF je, ponavljamo, obavezan. 

Retinal zahtijeva drukčiji pristup

Vitaminski serum RA bi ipak trebalo pažljivije uvoditi u rutinu. Sadrži moćan sastojak retinaldehid u postotku od 0,1% što je maksimalna koncentracija retinoida u slobodnoj prodaji. Djeluje protiv akni, komedona i prištića, ublažava vidljivost hiperpigmentacijskih i postupalnih mrlja te bora i sitnih linija.

Professional set RA

Ovaj sastojak, baš kao i kiseline, može izazvati fazu čišćenja kože koja je prolazna, ali i ne mora se javiti u svim slučajevima. Upravo zato bilo bi idealno kad bi Vitaminski serum RA bio jedini novi proizvod koji uvodite u rutinu, kako bi se pozorno mogao pratiti njegov učinak na kožu. Najbolje bi bilo nanositi ga svaku treću ili svaku drugu večer, ovisno o potrebama kože. Ponovno, ne savjetujemo da ga kombinirate s drugim retinoidima, visokim koncentracijama aktivnih sastojaka i kiselinama za eksfolijaciju (BHA, AHA, PHA).

Vitaminski serum RA se za razliku od Vitaminskog seruma R² nanosi na suhu kožu lica, a zbog toga što sadrži astaksantin i ceramide masnijim kožama odgovarat će samostalno korištenje bez dodatnog nanošenja hidratantne kreme. Kod suhe kože bit će potrebno dodatno hidratizirati kožu poslije nanošenja seruma. 

Maska Smilje

Dodatna njega maskom da, svaki dan ipak ne

Osim eksfolijacije i retinoida, u dodatnu povremenu njegu kože uvrstili smo i maske za lice. Njihovo nanošenje doprinosi nahranjenosti kože, a istovremeno je i pročišćuju. Hranjiva maska temelji se na djelovanju bijele gline, a Aktivna maska na aktivnom ugljenu i zelenoj glini. Nanose se na očišćeno lice, ostavljaju da djeluju desetak minuta i zatim obavezno ispiru vodom. Za najbolji učinak koriste se maksimalno dva puta tjedno, a mekoća lica nakon njih bit će vam sigurno najbolja nagrada na kraju dana.

Natrag na blog