Kako odabrati (pravi) serum za lice

Kako odabrati pravi serum za lice

Prije kupovine seruma najvažnije je znati da je riječ o proizvodu koji se treba birati prema specifičnim potrebama kože, a ne prema tipovima kože. Stoga, najprije odredite primarne potrebe kože svoga lica, a prema njima serum koji će vam pomoći da zablistate.

Hijaluronom dodatno hidratizirajte kožu

Za pojačanu hidrataciju, koja je temelj svake ljepote, najbolje je koristiti serume koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, ali i sastojke poput poliglutaminske kiseline, ektoina i pantenola. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini vaša će koža lica biti dodatno ovlažena, a samim tim i mekša i glađa. Hijaluron hidrator 4H  klasik je među serumima, idealan za svaki tip kože. Njegovi će aktivni sastojci vašoj koži podariti mladenački izgled, a odličan je za sve one kojima je koža lica izložena vanjskom ili unutarnjem stresu. Pomoći će umiriti kožu i nakon iritacija uzrokovanih određenim tretmanima ili uvođenjem jačih kiselina i retinoida. 

Prije nego što počnete s korištenjem seruma imajte na umu da je za potpun učinak hijaluronske kiseline serum potrebno nanositi na očišćenu, ali dobro ovlaženu kožu. Naime, nanošenje Hidro tonika na lice prije seruma s hijaluronom spriječit će "povlačenje" vode iz same kože, ali i omogućiti dodatnu hidrataciju. 

Ujednačite svoj ten pomoću vitamina C

U slučaju da vodite borbe s neujednačenim tenom, znajte da su serumi i u takvim slučajevima od velike pomoći. Mnogo je stvari koje se smatraju uzrokom hiperpigmentacije i mrlja po licu. Neki od najčešćih "okidača" svakako su pretjerano izlaganje suncu bez adekvatne zaštite, premalo sna, česta konzumacija cigareta i alkohola, a u nekim slučajevima ulogu igra i genetika. Dobra stvar je što se takve pojave mogu (uspješno) kontrolirati. Za što efikasnije ujednačavanje tena koristite proizvode koji u sebi sadrže vitamin C. Iako je mnogima prva asocijacija na vitamin C imunitet i zdravlje, kada ga jednom probate koristiti u službi njege lica, teško ćete prestati.

Formulacije s derivatom vitamina C i etiliranom askorbinskom kiselinom su stabilnije i nježnije. Ovaj spoj aktivnih sastojaka ublažava vidljivost hiperpigmentacije i mrlja, pruža antioksidativni učinak i vraća prirodan mladenački sjaj. Vitaminski serum C+ je "opremljen" i hijaluronskom kiselinom, feruličnom kiselinom i vitaminom E za cjelovit ciljani tretman pomalo umorne kože. 

Riješite se nepravilnosti uz retinoide

S druge strane, ako imate problematičnu kožu s jako izraženim nepravilnostima poput akni ili prištića, u njegu uvrstite Vitamin serum R² s retinil palmitatom i resveratrolom, moćnim antioksidansom u kojem se krije tajna mladolikosti. Za one koji su već isprobali njegu nježnijim oblicima retinoida i žele pokušati s nečim jačim, tu je Vitaminski serum RA s maksimalnom koncentracijom retinala od 0,1%, astakstantinom, ceramidima, bisabololom i alantoinom koji izuzetno dobro djeluje na niz kožnih pojava, od akni do mrlja. 

Peptidima ublažite znakove starenja

Za prevenciju prvih, ali i ublažavanje već vidljivih znakova starenja kože lica, najbolje je koristiti serume koji će obnoviti proizvodnju kolagena. U tome će vam najviše pomoći serumi koji u sebi sadrže peptide. Što je najbolje, peptidi su neutralan sastojak koji u svoju rutinu možete uključiti već od ranih dvadesetih!

Kada je riječ o peptidima, u fokusu se najčešće pronađe Matrixyl®. Riječ je o aktivnoj tvari koja je temeljito ispitana, a koja dokazano djeluje i na prevenciju i na već formirane fine linije i bore. Kolagen se s godinama sve manje proizvodi zbog čega dolazi do pojava poput opuštene kože, manjka elastičnosti i sl. Upravo tada u pomoć vam može uskočiti Peptidni serum P  kojemu je glavna zadaća upravo prevencija i ublažavanje vidljivosti već formiranih bora. Odlična stvar je što se može koristiti i ujutro, ali i navečer kada se vaša koža lica treba dodatno i pojačano nahraniti. Zbog hijaluronske kiseline također se nanosi na vlažnu kožu, uz kremu. Prvi znakovi starenja mnogima se pojavljuju najprije u predjelu očiju i usta. Budući da je na tim dijelovima lica koža tanja i osjetljivija, potrebno ju je tretirati u skladu s tim. Dobra vijest je da se Peptidni serum P može koristiti i na ovom području. 

Kada otkrijete koje su potrebe vaše kože i koji vam serum najviše pomaže, vrlo brzo ćete, uz obveznu kremu i/ili ulje u nastavku njege lica, postati svjesni svih prednosti korištenja seruma u rutini njege lica. Koji god odabrali, nikako ne zaboravite na SPF jer će bilo kakvi aktivni sastojci u rutini u suprotnom biti gotovo pa uzaludni. 

Natrag na blog