Što su peptidi i kako vam Matrixyl pomaže postići bolji tonus kože

Što su peptidi i kako vam Matrxyl pomaže postići bolji tonus kože

Uz vitamin C, peptidi čine jedan od najvećih trendova u razvoju preparativne kozmetike. Kako su osvojili ljubitelje kozmetike diljem svijeta, za što se primjenjuju i zašto ih vrijedi uklopiti u svoju rutinu njege kože? Čitajte u nastavku.

Aminokiseline koje čine (očitu) razliku

Što su peptidi? U pitanju su skupine aminokiselina koje su ujedno dijelovi proteina. Proteini su pak građevne jedinice našeg tijela, tkiva, pa tako i kože. Baš kao što kuću čine i cigle i vezivni materijali, tako kožu čine različiti peptidni lanci, odnosno proteini. Samih kombinacija aminokiselina, pa tako i peptida je na stotine. Njihova se vrijedna zadaća očituje u tome da kožu čine i održe savršeno konstruiranom - napetom, zategnutom, ujednačene strukture i teksture.

Aktivirajte prirodnu obnovu kolagena

Ljepotu i otpornost kože u mladosti dugujemo tada najjačoj proizvodnji kolagena. Od tridesetih godina nadalje i pod utjecajem vanjskih čimbenika te stresa, ta se proizvodnja pomalo usporava, a količina ovog specifičnog proteina u koži kreće opadati. Kako je kolagena sve manje, koža postaje sve tanja, osjetljivija, gubi na elastičnosti i pokazuje prve znakove starenja. Baš kao što peptidi grade kolagen, na njih se kolagen i razlaže. Znanstvenim se istraživanjima otkrilo kako upravo ove nakupine aminokiselina mogu potaknuti novu proizvodnju ovog proteina, ali i pozitivno utjecati na druge važne proteine u koži, kao što su keratin i elastin.  Štoviše, studije su potvrdile da isto vrijedi i za topičko nanošenje peptida na kožu putem kozmetičkih proizvoda.

Kad nanesete takav specifičan preparat, peptidi "odašilju" poruku kako je došlo do razlaganja kolagena te da je koži potrebna nova "pošiljka" građevnog materijala. Ovim potpuno prirodnim mehanizmom moguće je znatno obnoviti kožu, usporiti njezino preuranjeno starenje i ublažiti pojavu bora i linija.

Peptidni serum P

Upoznajte najučinkovitije vrste peptida

Kad su u pitanju peptidi, u fokusu je obično aktivna tvar zvana Matrixyl.® Razvijena od strane Sederme, specifična aminokiselinska formacija doživjela je i dva još poznatija izdanja – Matrixyl 3000 i Matrixyl Synthe’6. Rezultati istraživanja Sederme potvrdila su njihovu izvanrednu učinkovitost. Matrixyl 3000 dokazano "otključava" obnovu kolagena i elastina, čime utječe na ublažavanje dubine i veličine bora, kao i teksture kože, koja postaje podatnija, čvršća i glatka na dodir. Matrixyl Synthe’6, s druge strane, stimulira novu proizvodnju kolagena na nekoliko razina, sve do najdubljih slojeva kože.

Značajno potiče i prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline koja je direktno povezana s regulacijom vlage u koži. Zajedničkim djelovanjem na specifične mehanizme obnove, ovi peptidi višestruko doprinose mlađem, punijem, zdravijem izgledu kože, uključujući i zrelu kožu s vidljivim znakovima starenja. Peptidni serum P sadrži ukupno 5% Matrixyl 3000 i Matrixyl Synthe’6 kompleksa, što ujedno predstavlja i preporučenu koncentraciju od strane samog proizvođača sirovine.

Olival Peptidni serum P, prvi hrvatski preparativni kozmetički proizvod s kombinacijom Matrixyl peptida možete pronaći u Olival web trgovini.

Natrag na blog