U GOSTIMA: Kako je počela moja ljubav prema peptidima

Kako je počela moja ljubav prema peptidima

Svi znamo za vitamin C, za retinol i sve ostale sjajne sastojke koji pomažu koži da izgleda zdravije, blistavije i zaglađenije. A što je s peptidima? Jesu li oni nužno rezervirani za dame u godinama ili ih mogu koristiti svi?


Moj prvi susret s peptidima vjerojatno se dogodio a da nisam ni bila toga svjesna, no sad kad pogledam neke kremice koje su mi bile savršene u sastavu vidim peptide. Ozbiljan i svjestan susret imala sam prije godinu dana testirajući jedan serum s peptidima koji je učinio da mi koža velikom brzinom izgleda bolje, elastičnije, zaglađenije i ujednačenog tona. Kreme su dobile potpuno drukčiju neodoljivu teksturu kada bi u njih kapnula serum s peptidima. Onda sam krenula malo više istraživati o njima tražeći proizvode koji bi sadržavali peptide kako bih što više uživala u njihovim blagodatima.

Peptidi

Preporučen postotak peptida i domaći proizvod

Ugodno sam se iznenadila s Olivalovim Professional setom P koji je uključivao serum i kremu s visokom koncentracijom peptida. Zar to postoji i kod nas?
Peptide stavljaju u isti koš s anti age sastojcima i to je ok, ali ne nužno.
Oni su toliko prilagodljivi raznim rutinama i tipovima kože i osim što paralelno rade na tonusu, elastičnosti, ujednačenom tonu, teksturi, vlažnosti bit će izvrsna nadopuna aktivnim sastojcima kod svih tipova kože. Olival Professional set P točno radi to što obećava.

Serum je prekrasne teksture, možete ga koristiti nanijeti na lagano vlažnu kožu i zaključati uljem ili ga kapnuti u kremu. Peptidna krema ima jednu božanstvenu teksturu šlaga, jako se lijepo razmazuje i upija, a kožu ostavlja napetom, blistavom i hidratiziranom.

Peptidna krema P

Peptidi nisu rezervirani samo za zrelu kožu

Ako ste dvojili oko toga kako i kad uvesti peptide u svoju rutinu, ovaj set je super uvertira u svijet peptida koji će vas oduševiti vjerujem baš kao i mene. I voljet će ga svi, bez obzira na godine, stanje ili tip kože. Bezvremenska njega koja ne poznaje granice, nadopunjuje učinak svih drugih sastojaka i možda su vam baš peptidi nedostajali da vašu njegu dovedete do savršenstva.

Autorica teksta i fotografija: Dubravka @skincare_beauty_truth

Natrag na blog