Hijaluron u serumima – tri ključna pravila za bolje djelovanje

Hijaluron u serumima - tri ključna pravila za bolje djelovanje

Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina u svim svojim oblicima neosporno je moćan hidratacijski sastojak. Osim o samoj formulaciji, rezultati korištenja ove aktivne tvari ovise i o tome kako se proizvod koristi. Ovo su tri ključna pravila uz koja će hijaluron na vašoj koži ostvariti svoj puni potencijal.

1. Nanošenje na vlažnu kožu

Hijaluron je po svojim svojstvima humektans, što znači da snažno privlači vodu i zadržava je na svojim molekulama. S druge strane, poznato je kako čista, ovlažena koža mnogo lakše upija aktivne tvari, naročito one koje se nalaze u teksturalno lakšim proizvodima kao što je hidrator ili serum. Nanesete li serum s hijaluronskom kiselinom u svom sastavu na suhu kožu, a pogotovo radite li to svakodnevno, hijaluron koji proizvod sadrži vrlo će vjerojatno “povući” svu vlagu iz slojeva kože na sebe, umjesto da je ugradi u njih i time omogući tu dodatnu hidrataciju kojoj težite.

Ako poslije čišćenja lica kožu ostavite lagano mokrom ili, još bolje, na nju obilno nanesete Hidro tonik, hijaluron će imati dobru podlogu uz koju će prodrijeti duboko kroz corneum strateum do epidermisa i dermisa te tako unijeti prijeko potrebnu vlažnost. Ovo je pravilo važno kod svih seruma vodene baze koji sadrže hijaluronsku kiselinu u bilo kojem obliku, a od iznimne je važnosti kod hidratora kao što je Hijaluron hidrator 4H koji sadrži kompleks 4 vrste hijalurona različite veličine i djelovanja. Osim toga, kao i sa svim proizvodima, ni s hijaluronom ne valja pretjerivati. Korištenje jednom do dva puta dnevno, u količini od dvije kapi veličine zrnca nara sasvim je dovoljno da postignete željene rezultate.

Omega eliksir

2. Kombiniranje uz kremu ili ulje

Nakon što u kožu doslovce “ugradite” vodu, valja spriječiti njezino istjecanje – tzv. transepidermalni gubitak vlage. Najlakše to možete učiniti time da nakon nanošenja laganog hijaluronskog proizvoda nanesete i teži, okluzivniji proizvod koji će na površini stvoriti zaštitni sloj. Najbolji izbor za to su kreme na vodenoj bazi ili hranjiva ulja koja valja odabrati prema tipu kože. Ako nemate ništa protiv detaljnije njege lica u više koraka, kombinacija kreme i nekoliko kapi ulja kao što je Omega eliksir u zadnjem koraku njege najidealnija je opcija koja će koži pružiti i vlagu i lipide.

3. Ovlaživanje zraka u zatvorenom prostoru

Pravilo hidratacije iznutra i izvana odavno ste usvojili – pijete vode, nanosite serume i hidratore s hijaluronom, no moguće je da još uvijek osjećate kako ima prostora za poboljšanje. Vrlo vjerojatno radi se o vašem prostoru u kojem boravite! Vlažnost zraka važan je čimbenik zdravlja i prevencije obolijevanja, ali i lijepe kože. U kombinaciji s dobro posloženom rutinom njege, nešto vlažniji zrak spriječit će dodatno isušivanje i pomoći koži da postigne onu željenu mladenačku punoću. Zrak ćete lako ovlažiti uz pomoć ovlaživača prostora ili difuzora u koji možete dodati i pokoju kap umirujućeg, osvježavajućeg eteričnog ulja (pripazite na izbor ako imate kućne ljubimce!), ali i običnom krpicom ili šalicom s vodom koju ćete postaviti iznad radijatora.  Razliku ćete, baš kao i s hijaluronom, vrlo brzo osjetiti.

Natrag na blog