Odaberi idealne proizvode za dvostruko čišćenje (prema tipu kože)

Odaberi idealne proizvode za dvostruko čišćenje (prema tipu kože)

Pisali smo i vjerujemo da znate, ali uvijek volimo ponoviti - kvalitetno i neisušujuće čišćenje osnova je svake dobro postavljene rutine. Ponekad može biti teško zaključiti koje točno proizvode koristiti kad je u pitanju dvostruko čišćenje lica. Gdje tu spada micelarna otopina i treba li nužno prvi korak biti uljni čistač? Zato na ove, ali i na sve druge nedoumice za koje vjerujemo da vas zanimaju odgovaramo u nastavku.

Professional čistači

Za početak suha koža

Suha koža je zapravo nešto rjeđi tip koji u pravilu nije sklon nepravilnostima. Ovakvu je kožu posebno bitno održavati u balansu neisušujućim proizvodima za čišćenje lica. Izbjegavanje isušujućih proizvoda je važno kako bi prirodna zaštitna barijera kože ostala netaknuta i očuvana. Suhom će tipu kože često odgovarati mlijeka za čišćenje šminke kao prvi korak. Zato nam je uvijek prva preporuka Njegujuće mlijeko Smilje koje će nježno skinuti šminku i SPF. Dodatno će se sve nečistoće ukloniti s nježnom Micelarnom pjenom iz kolekcije Smilje. Suha koža ne može pogriješiti ni s upotrebom ulja. Tako su Mikroemulzija i Amino gel iz Professional kolekcije isto siguran izbor. Neće djelovati isušujuće, a temeljito će očistiti kožu lica.

U središtu pažnje normalna do mješovita koža

Normalni do mješoviti tip najčešći je i najrasprostranjeniji tip kože. Često je krivo prepoznat kao masni zbog toga što se u stanju dehidriranosti T-zona može mastiti, a zna biti sklon i nepravilnostima. Mješovitoj i normalnoj koži u pravilu više odgovaraju micelarne otopine od mliječnih tekstura, a u kolekciji Smilje nalaze se čak dvije. To su Micelarna otopina Smilje i Micelarna otopina 2u1 Smilje koja spaja djelovanje moćnih micela i hranjivog ulja sezama. Osim toga, tu je i Micelarna otopina sa zelenom kavom u kojoj ekstrakt zelene kave dugoročno jača prirodnu vlažnost kože, vraća prirodnu ravnotežu i osvježava ten.

Prirodni čistači

Uvijek treba imati na umu da se nakon upotrebe micelarnih otopina potrebno umiti vodom ili idealno s drugim korakom za čišćenje lica. Normalnom do mješovitom tipu kože kao drugi korak čišćenja lica mogao bi odgovarati Micelarni gel ili Micelarna pjena, ovisno o potrebama kože i preferenciji teksture. Mikroemulzija i Amino gel odgovarat će najširem spektru koža, a neće biti potrebno ni upotrebljavati blazinice niti njima povlačiti kožu. Osim toga, proizvodi ne sadrže dodana bojila i mirise.

Za kraj masna koža

Kod ovog je tipa kože ponavljanje i pridržavanje rutine također važno. Ne bismo predlagali mliječne teksture za čišćenje lica, ali bi uz odabir Micelarne otopine svakako obavezno preporučili drugi korak čišćenja lica u obliku Micelarnog gela ili Amino gela. Mikroemulzija je i ovom slučaju kvalitetan izbor jer ulje pomaže u otapanju niti sebuma. Redovitom primjenom dvostruke metode čišćenje temeljito se čiste pore čime će optički izgledati manje vidljive. Savjet više – masna će koža često trebati dodatnu pomoć u vidu mehaničkog čišćenja.

Natrag na blog