Njega područja oko očiju – 3 ključne stavke za svjež pogled

Njega područja oko očiju – 3 ključne stavke za svjež pogled

Jedno od posebno interesantnih područja naše kože, ono koje zahtijeva još pažljiviju njegu i odabir proizvoda, svakako je područje oko očiju. Na njemu zamjećujemo podočnjake, suhoću, nedostatak sjaja, pomalo i svojevrsnu beživotnost i sivilo. Iako se kozmetikom ne može protiv genetike, svejedno se serumima i kremama može mnogo. Ove će vam 3 stavke pomoći u tome.

1. Lagana hidratacija i tretmanska njega

Jedno od ključnih postulata njege kože definitivno je hidratacija, odnosno vraćanje vlažnosti. Već je naučena činjenica da hidratacija treba svakoj koži, bila ona masna i s nepravilnostima ili zrela i osjetljiva. Isto je i s područjem oko očiju. Vrlo često, već od dvadesetih godina primjećujemo sitne linije oko očiju i odmah ih proglašavamo borama. Tu donosimo dobre vijesti – nisu bore (gotovo pa sigurno), već je riječ o dehidracijskim linijama! Njima možete doskočiti upravo – hidratacijom.

U njegu valja uvrstiti sastojke kao što su hijaluronska kiselina, glicerin, betain i pantenol. Dobro je pripaziti i na to da koža bude lagano vlažna pri nanošenju, a u ovoj misiji „prijatelji“ će vam biti i silikoni u samim proizvodima. Oni će pomoći u prevenciji isušivanja, ali i u tomu da makeup bolje „klizi“ na tom delikatnom području. Još jedna dobra vijest jest i ta što se većina dobro poznatih Professional proizvoda, kao što su Hidro tonik i Hijaluron hidrator 4H, mogu nanositi i na područje oko očiju - uz kremu nakon.

Manje osjetljiva koža oko očiju, a uvelike sklona natečenosti i podbuhlosti imat će značajne koristi od aktivnih sastojaka kao što su kofein i niacinamid. Taj divan sastojak iz našeg omiljenog jutarnjeg napitka pomoći će „razbistriti“ pogled jednako kao što bistri um. Kofein će utjecati na to da se smanji naglašenost tkiva ispod očiju i ublažiti jutarnju podbuhlost. Niacinamid će pak pokazati mnogobrojne čari – od hidratacije i jačanja barijerne funkcije kože do učinka ujednačavanja tona kože. Ako je koža oko očiju sklona milijama (malim bijelim točkicama), odgovarat će joj laganije i fluidne teksture proizvoda za njegu, poput one Vitaminskog fluida B3

2. Emolijentna, bogata njega prirodnim uljima

Što ako je koža izuzetno suha i zateže? Tu na scenu stupaju hranjivije, gušće teksture i visokovrijedne kombinacije ulja i maslaca. U formulacijama dobro je tražiti shea maslac, ulja koštica marelice, avokada, argana. Preporučljivo je u njegu uklopiti i dobro poznato eterično ulje smilja koje će pomoći potaknuti mikrocirkulaciju i dugoročno djelovati protiv bora. Osim smilja, okosnica njege mogu biti i drugi manje poznati, a ništa manje vrijedni sastojci kao što su ekstrakti maka i čileanske maline koji su istovremeno i prirodni i aktivnog djelovanja.

Ekstrakt maka izvrsna je alternativa osobama čija koža ne podnosi kofein. Jednako učinkovito pomoći će ublažiti podbuhlost i vratiti svježinu. Čileanska malina prijateljuje s kožom zbog svojeg antioksidativnog djelovanja koje je poželjno u baš svakom slučaju. Dobar primjer bogatije njege upravo je NATRUE certificirana Krema za područje oko očiju Smilje.

3. Svakodnevna zaštita od sunca

Zadnje – SPF. I u ovom se članku neminovno moramo dotaknuti važnosti zaštite od sunca. To podrazumijeva pronalazak proizvoda kojeg možete nanositi i na područje oko očiju, koji pruža visoku UVA i UVB zaštitu i dodatno njeguje. Uz Professional fluid za lice SPF 50 ne zaboravite ni na sunčane naočale – tamo gdje se škilji, tamo su i bore.

Natrag na blog