Ako tražiš skvalan za njegu lica, isprobaj Professional Omega eliksir

Ako tražiš skvalan za njegu lica, isprobaj Professional Omega eliksir

Ako tražite proizvod koji možete kombinirati s Professional proizvodima i pritom bogato nahraniti kožu lica (ali i vrata i dekoltea), imamo nešto za vas. Osmislili smo Omega eliksir, moćno ulje koje će kožu učiniti nevjerojatno mekom i glatkom, a pritom pojačati učinak Olival seruma.

Skvalan, chia i kupina u službi kože

Ovo noćno ulje zapravo je kompleks različitih prirodnih ulja namijenjeno dubinskoj njezi. U nježnoj uljnoj teksturi plavičasto-ljubičaste boje nalaze se skvalan, ulja avokada, chia sjemenki, sjemenki kupine i noćurka. Kombinacija prirodnih ulja formulirana je tako da odgovara svakoj koži, uključujući i mješovitu. To je prvenstveno postignuto uz vrijedna svojstva skvalana dobivenog iz maslinova ulja koji je srodan prirodnoj masnoći same kože, a pritom nekomedogen, što znači da neće začepiti pore i potaknuti razvoj nepravilnosti, odnosno komedona. 

Redovitim korištenjem, a naročito kombiniranjem s drugim koracima u rutini njege, skvalan pomaže koži vratiti i zadržati prijeko potrebnu vlagu te je opskrbljuje esencijalnim omega 3 i 6 masnim kiselinama neophodnim za uspostavu zdravog zaštitnog sloja kože - hidrolipidne barijere. Osim što samostalno izvrsno vlaži i hrani, skvalan djeluje antioksidativno. Pojačava, odnosno olakšava djelovanje drugih ulja u formulaciji, kao i aktivnih tvari prisutnih u drugim proizvodima koji se koriste u rutini njege.

Omega eliksir nije tipično gusto, “teško” ulje. Nježno je, prozračno, upija se s lakoćom i kožu ne ostavlja jako masnom, već zdravo sjajnom. Osim toga, djeluje na tri iznimno važna načina:

  • sprječava transepidermalni gubitak vlage (samostalno, a naročito u kombinaciji s kremom)
  • obnavlja i štiti od UV zračenja te drugih vanjskih utjecaja (temperaturne promjene, vjetar, smog, nečistoće itd.)
  • pojačava apsorpciju, time i učinak Professional seruma (primjerice Vitaminski serum R²)

Omege za kraj njege

Svoje ime Omega eliksir duguje upravo bogatstvu omega masnih kiselina kojim obiluju skvalan, ulja avokada, chia sjemenki, sjemenki kupine te noćurka. Omege 3, 6 i 9 dokazano čuvaju zdravu i lijepu kožu. Doprinose jačanju strukture i elastičnosti, vlaže i istovremeno pomažu pri zadržavanju vlage, umiruju kožu i djeluju antioksidativno, prevenirajući vidljive znakove preuranjenog starenja.

No, omegom se ujedno označava i završetak rutine njege - što njezin kraj, a što sam kraj dana. Omega eliksir preporučljivo je koristiti u večernjoj rutini njege kože, kao zadnji korak, odnosno proizvod u nizu nanošenja.

Započnite serumom, završite eliksirom

Ovaj je novitet idealno kombinirati uz ostatak Professional “postave”. Primjerice, na očišćeno i ovlaženo lice preporučljivo je nanijeti serum prema željenom učinku, zatim kremu (prema potrebi; može se i preskočiti), a potom Omega eliksir. Međutim, nije pogrešno koristiti ga i samostalno, tijekom dana ili samo uvečer. Eliksir kao zadnji korak njege (ili pak jedini) “zaključat” će vlagu u kožu, a ujedno zaokružiti cjelokupnu njegu.  

Omega eliksir ne sadrži dodane mirise, a karakterističan orašast miris ovog ulja potječe od prirodnih ulja koja sadrži, ponajviše ulja chia sjemenki i sjemenki kupine.

Naruči Omega eliksir u Olival webshopu.

Natrag na blog