Iskusi svježe iskustvo (kemijskog) pilinga uz Mikroeksfolijant

Iskusi svježe iskustvo (kemijskog) pilinga uz Mikroeksfolijant

Njega Professional serumima upotpunjena je Mikroeksfolijantom, inovativnim pilingom za sve tipove kože koji temeljito čisti, ujednačava boju tena, potiče glatkoću, budi zdravu boju i sjaj. 

Aktivacija u dodiru s vodom

Mikroeksfolijant je svojevrstan “hibrid” dvije vrste pilinga, mehaničkog i kemijskog. Spajajući fizičku i kemijsku eksfolijaciju, Professional piling koži lica (i dekoltea) pruža i trenutni učinak čišćenja odumrlih stanica kože i blago produljeno protuupalno djelovanje. U dodiru s vodom, tekstura pilinga u formi praha bijele boje pretvara se u kremastu, gustu pastu koja se nanosi na vlažno lice, kružno umasirava i potom ispire, a kožu ostavlja čistom, mekom i spremnom za daljnje korake njege.

Salicilna kiselina i zrnca ricinusovog voska

Za učinak kemijskog pilinga i produljeno protuupalno djelovanje na koži zaslužna je salicilna kiselina u postotku od 1% koji je blag i podnošljiv za gotovo svaku kožu. Salicilna kiselina, obično dobivana iz salicina porijeklom iz kore bijele vrbe, predstavlja beta hidroksilnu kiselinu (BHA). Obično se koristi u medicinskim pripravcima, no osim pozitivnog djelovanja na organizam, salicilna kiselina dokazano pozitivno djeluje i na kožu.

U prvom redu svakako je keratolitičko djelovanje, što znači da potiče ljuštenje odumrlih stanica kože i “otkriva” čist ten. Budući da umiruje upalne procese te pruža antiseptičko te komedolitičko djelovanje, salicilna kiselina idealna je aktivna tvar za tretmansku njegu kože sklone aknama, miteserima i komedonima. Dubinski čisti pore, prevenira njihovo začepljenje te uravnotežuje lučenje prirodne masnoće kože. Kod dulje primjene, salicilna kiselina može doprinijeti i ublažavanju vidljivosti postupalnih mrljica te hiperpigmentacije. Za osjećaj fizičke, odnosno mehaničke eksfolijacije pri korištenju Mikroeksfolijanta zaslužna su prirodna zrnca ricinusovog voska. Korištenjem zrnaca biljnog porijekla postigla se nježnost same primjene, ali su se ispoštovali i standardi “zelene kemije” prema kojoj u formuliranju proizvoda nije poželjno koristiti mikroplastiku.

Njega biotinom i alantoinom

Osim aktivnih pilirajućih komponenti, Mikroeksfolijant sadrži i niz njegujućih sastojaka kao što su vitamin H (biotin) i alantoin. Biotin je vitamin za organizam iznimno važne B skupine, topiv u vodi, a služi kao koenzim u različitih procesima u organizmu. Alantoin je pak tvar koja doprinosi omekšavanju površinskog sloja kože, pravilnoj hidrataciji, regeneraciji i glatkoći tena. Svaki za sebe, ali naročito u kombinaciji, ovi su sastojci od izrazite važnosti za zdravlje i ljepotu kože.

Dovoljno koristiti do 3 puta tjedno

Piling Mikroeksfolijantom preporučljivo je provoditi do 3 puta tjedno na svim tipovima kože, izuzev izrazitije osjetljive kože, kože sklone kapilarnim promjenama, rozaceji i sličnim stanjima. Osobe osjetljive ili alergične na salicilnu kiselinu u sastavu ne smiju primjenjivati Mikroeksfolijant, a prikladniju varijantu pilinga mogu pronaći u proizvodima kao što su Hranjivi piling Smilje ili Aktivni piling Smilje.

Također, upotreba Mikroeksfolijanta se ne preporučuje kod oštećene, iritirane i vidljivo upaljene kože s otvorenim ranicama. Zbog djelovanja salicilne kiseline moguća je pojava blagog peckanja koja je znak aktivnog djelovanja ove tvari. Pojača li se osjećaj peckanja i javi li se žarenje, proizvod je potrebno odmah isprati te prekinuti daljnju upotrebu. Također, zbog ubrzavanja stanične izmjene moguća je i faza čišćenja kože koja je, ako se dogodi, privremena i prolazna. Kako bi se provjerila podnošljivost proizvoda na koži, prije korištenja na licu dobro je odraditi i test podnošljivosti na podlaktici, a valja izbjegavati paralelno korištenje proizvoda s kiselinama u sastavu. Tijekom dana preporuča se nošenje SPF-a. Sve pobornike kozmetike bez sastojaka životinjskog porijekla obradovat će činjenica da je Mikroeksfolijant veganskog sastava.

Naruči Professional Mikroeksfolijant u Olival webshopu. 

Natrag na blog