U GOSTIMA: Fascinantna znanost iza Double Cleansea

U GOSTIMA: Kristina Mikulić

Naša je koža mala džungla prepuna mikroorganizama. U ovoj civilizaciji nailazimo na dobre bakterije i suradljive gljivice. Ovu kožnu civilizaciju svakako želimo održavati u balansu. Taj balans može narušavati neizbježno zagađenje zraka kojemu smo svakodnevno izloženi, stoga se u kozmetičkoj industriji počelo povlačiti bitno pitanje - kako ukloniti neželjenu nečistoću, a zadržati našu kožnu džunglu u savršenom balansu?

Kao rješenje za ovaj problem, pojavio se Double Cleanse odnosno metoda dvostrukog čišćenja. Za one koji još ne znaju, ova metoda čišćenja uključuje dva koraka, u kojem prvi korak čisti nečistoće topljive  u uljima, dok drugi korak uklanja nečistoće topljive u vodi. Kako upravo čišćenje može biti korak koji lako narušava kožnu barijeru otklanjajući lipide s lica, Double Cleansing metoda razvila se kao nježan način za učinkovito čišćenje.

Kristina Mikulić 1

Što je u ovoj metodi posebno dobro za našu kožu?

Metoda Double Cleansinga osigurava dobar balans kožnog mikrobioma, ne isušuje kožu te omogućuje da se ukloni neželjena nečistoća. Budući da metoda dvostrukog čišćenja u svakom koraku cilja na specifičnu vrstu nečistoća, čišćenje je učinkovitije i brže. U niti jednom koraku čistač se ne mora previše dugo zadržavati na licu, već ciljano uklanja samo ono što želimo, stoga nema više neželjenih učinaka isušivanja i zatezanja koji mogu poremetiti balans kože.

Jesu li potrebni aktivni sastojci?

Čistače jako brzo uklanjamo s lica, stoga se možemo pitati; jesu li im uopće potrebni aktivni sastojci? Ne treba umanjivati važnost aktivnog čišćenja, jer upravo tada stvaramo temelj za ostatak rutine. U metodu dvostrukog čišćenja sam se zaljubila već pri prvom isprobavanju, jer mi je bilo mnogo lakše i neizmjerno brže ukloniti apsolutno svu šminku s lica.

Kristina Mikulić 2

Ono što mi se posebno sviđa kod Olivalove Mikroemulzije jest tekstura ulja. Tekstura je iznimno lagana i rijetka, zahvaljujući uljnoj bazi skvalana i ulju konoplje, koji sadrže visok udio linolenske kiseline koja ''prozračuje'' gusti sebum masne kože. Također, prilikom skidanja šminke s očiju, ne događa se onaj efekt zamućenog pogleda što dodatno olakšava korištenje. Iako aktivni sastojci ovdje nisu najbitniji dio formule, smatram da je na duge staze korisno koristiti čistače koji stavljaju naglasak na protuupalno djelovanje. Tako s Mikroemulzijom, dok lako otapamo šminku i SPF, nanosimo ekstrakt sladića i vitamin E koji zajedno ublažavaju upale.

Kao drugi korak u profesionalnom dvostrukom čišćenju, Olival je predstavio Amino gel. Svidjela mi se njegova hidratantnost i zabavna želatinasta tekstura koju duguje aloe veri. Vrlo mi je ugodan osjećaj istovremeno hidratizirati kožu i učinkovito ju očistiti. Vjerojatno ćete nakon čišćenja primijetiti fini osjećaj mekoće kože, što možete zahvaliti dodatku betaina, dok će poliglutaminska kiselina i aloe vera trenutno osvježiti vaše lice. Jako me zaintrigirao dodatak alantoina – jednog od meni najdražih sastojaka za regeneraciju kože, a kao točku na 'i' ove gel formule, susrećemo ekstrakt sladića kojim zaokružujemo protuupalnu priču već u prvom koraku rutine. Tko onda kaže da nam ne trebaju aktivni sastojci i u čistačima?

Autorica teksta i fotografija:

Kristina Mikulić @skinsolicitor

Natrag na blog