Udruzi RokOtok uručena donacija u iznosu od 20 tisuća kuna

Udruzi RokOtok uručena donocija u iznosu od 20 tisuća  kuna

U suradnji s udrugom RokOtok i najvećim hrvatskim trgovačkim lancem dm-drogeriemarkt Hrvatska, tijekom svibnja i lipnja 2020. godine odlučili smo pokrenuti projekt usmjeren na očuvanje biološkog svijeta. Posebnu težinu i značenje ova je akcija imala baš u vrijeme pandemije kojoj smo svjedoci, a kada i veliki broj znanstvenika upozorava na ponekad poguban odnos čovjeka prema prirodi.

Biljna raznolikost jedna je od naših najvećih bogatstava, budući da hrvatska flora broji preko 5000 različitih biljnih vrsta, a od toga gotovo 1000 njih je zaštićeno i strogo zaštićeno.

Ljepota bilja vodi nas i inspirira od samih početaka prije 26 godina, zbog čega smo odlučili podržati nastojanja udruge s kojom dijelimo jednak entuzijazam i viđenje važnosti očuvanja prirode, ali i edukacije naših mladih naraštaja.

Naša je zemlja površinom možda malena, no kad je u pitanju biljna raznolikost jedna smo od najbogatijih država u Europi pa i svijetu. Hrvatska flora broji preko 5000 različitih biljnih vrsta, a od toga gotovo 1000 njih je zaštićeno i strogo zaštićeno. Očuvanje ljepote bilja, toliko važnog u svim segmentima života, jedna je od naših premisa u poslovanju još od samih početaka Olivala prije više od 25 godina. Sastojci prirodnog porijekla, hranjivi i učinkoviti, ključan su dio naših proizvoda. Činjenica da od bilja, mahom mediteranskog poput divnog smilja, kroz održivu proizvodnju stvaramo certificirano prirodnu kozmetiku pruža nam osjećaj privilegije, ali i dužnosti da neprestance ukazujemo na to da okoliš ovisi prvenstveno o nama i našim postupcima. Dužnosti da sva nastojanja prenesemo i na naše najmlađe. 

Plivanjem među otocima do ključne edukacije djece

Taj entuzijazam, volju i spremnost da se važne životne lekcije, pa i kad je u pitanju očuvanje okoliša, djeci prenesu kroz igru, sport i druženje u prirodi prepoznali smo u udruzi RokOtok i pokretaču Domagoju Jakopoviću Ribafishu. U spomen na svog dječaka Roka, ovaj poznati novinar i bloger kroz tri etape, odnosno drugu godinu zaredom plivanjem nastoji povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Na svakom od 50 otoka Ribafish se susreće s djecom i mladima te ih nastoji motivirati na što kvalitetnije provođenje vremena s roditeljima i drugom djecom - daleko od računala, mobitela i videoigara. Potiče ih na bavljenje sportom, razvijanje kritičkog promišljanja, uči o povijesti otoka i njihovim posebnostima, a jedno od najvećih posebnosti Jadrana upravo je biljna raznolikost. Važnost očuvanja biološkog svijeta tema je o kojoj Domagoj Jakopović progovara tijekom svake etape svog projekta, ali i tijekom cijele godine.

U suradnji s dm drogerie markt Hrvatska i partnerstvu s udrugom RokOtok, u razdoblju od 1. svibnja do 30. lipnja 2020. za kupnju bilo kojeg Sun proizvoda u dm prodavaonicama u Hrvatskoj, odvajali smo 1 kn. Na uručenju čeka prisustvovali su direktor Olivala Marijan Pojatina, Tihana Murtić-Cimeša, osnivač RokOtoka Domagoj Jakopović Ribafish te menadžerice dm-a Vesna Pavković i Karolina Marić. 

Uz potporu dm-a i svih vas, donacijom u ukupnom iznosom od 20.000,00 kuna pomoći ćemo i podržati rad udruge RokOtok, a najvažnije, ostvarivanje osnovnih ciljeva Udruge - druženje s djecom, istraživanje, edukacija i boravak u prirodi. 

Natrag na blog