Pridruži nam se u Olival x BIPA savjetovalištu za rozaceju

Pridruži nam se u Olival x BIPA savjetovalištu za rozaceju

Koliko osoba u vašoj okolini boluje od rozaceje? Koliko njih nema službenu potvrdu dijagnoze, ali primjećuje karakteristično crvenilo, prištiće, nepravilnosti, žarenje i osjetljivost? I službene brojke oboljelih sve su veće – procjenjuje se da oko 415 milijuna ljudi diljem svijeta boluje od rozaceje.[1]

Nauči živjeti u svim nijansama roze

U pitanju je kronična, progresivna bolest kože lica na čiju pojavnost utječu stres, životne navike i vanjski čimbenici. Iako se rozaceja ne može izliječiti, ovo se stanje itekako može držati pod kontrolom. Ta činjenica, uz sve češća osobna iskustva koja svakodnevno dijelite s nama, potaknula nas je na još jednu akciju. U suradnji s BIPA Hrvatska, lansirali smo kampanju "Nauči živjeti u svim nijansama roze".

Pridružite nam se u Olival x BIPA savjetovalištu 10.4. i 11.4. od 16 do 20 sati u prostoru BIPA Backstagea, na adresi Ilica 42 u Zagrebu. Kroz 1 na 1 razgovore s našim stručnjakinjama koje smo okupili posebno za ovu priliku, moći ćete doznati sve što vas zanima o umirivanju simptoma rozaceje, psihološkom aspektu ove dijagnoze, prijedlozima pogodnih načina treninga, prehrane i naravno, svakodnevnoj njezi kože i odabiru idealnih proizvoda. Ulaz je slobodan, bez rezervacija termina, a osim obilja informacija i savjeta očekuju vas i posebne pogodnosti pri kupnji Olival Professional proizvoda (isključivo u navedenoj prodavaonici tijekom trajanja kampanje).

Nauči živjeti u svim nijansama roze 1

U BIPA Backstageu čekaju vas doc. dr.sc. Iva Blajić, dr. med. spec. derm., Sandra Đurijanček, mag. psych., Sanja Žuljević, mag. cin. i Sara Jerman, brend menadžerica Olivala.

Poznata dermatologinja Blajić tom prilikom ističe: "U svom poslu svakodnevno se susrećem s pacijentima koji sumnjaju na rozaceju, ali i s onima koji dolaze zbog sasvim drugih tegoba, a odlaze s dijagnozom rozaceje. Jednom kad je tu, ključno je naučiti živjeti s njom, baš kao što kaže i naziv kampanje. Iako je važno naglasiti da savjetovanje ne zamjenjuje klasičan dermatološki pregled i potencijalnu terapiju ako je potrebna, ovo savjetovanje ćemo iskoristiti da s posjetiteljima podijelimo one najpraktičnije preporuke i stručne smjernice."

Osim samog savjetovanja s dermatologinjom koja će s vama podijeliti stručne informacije i preporuke, kroz kampanju želimo naglasiti nužnu sveobuhvatnost pristupa tretiranju rozaceje. Psihološki i nutritivno-tjelesni aspekti jednako su važni za dugoročan uspjeh, baš kao i stručno vođenje od strane dermatologa te odabir kozmetičkih proizvoda.

Podrška stručnjaka, ali i bližnjih

Da osobe s rozacejom nose puno teži teret od onog vizualnog i vidljivog oku, zna psihologinja Đurijanček. Pritom naglašava: "Ključno je prvo prihvatiti situaciju i raditi na promjeni odnosa prema rozaceji. Svaki oblik edukacije o stanju i razumijevanje simptoma uz pomoć stručnjaka, može pomoći u smanjenju pretjerane brige. Za uvođenje određenih navika potrebno je vrijeme kao i dobri alati koji će služiti kao podsjetnici. Međutim, najviše od svega je potrebno strpljenje koje zahtijeva proces liječenja kao i kvalitetne smjernice stručnjaka. Osim stručnjaka, ključna je i podrška bliskih osoba koje mogu biti tu kada postane izazovno."

Magistra kineziologije Sanja Žuljević trenerica je svima poznata s malih ekrana, a našem timu pridružuje se kako bi savjetovanje obogatila svojim iskustvom u znanosti tjelesnog pokreta i nutricionizmu. S vama će podijeliti mnoštvo korisnih savjeta koje s lakoćom možete primijeniti svaki dan i osjećati se bolje, a ujedno pod kontrolom držati simptome rozaceje. 

Nauči živjeti u svim nijansama roze 2

Vraćamo zajednici konkretnim znanjem 

Kao tvrtka prisutna na tržištu već 30 godina, veliku pažnju pridajemo društveno odgovornom poslovanju. Kroz godine, Olival je stipendirao učenike deficitarnih zanimanja u kozmetičkoj branši kroz Zakladu "Vaše znanje, naša budućnost". U suradnji s udrugom RokOtok i dm-om, pokrenuli smo i projekt usmjeren na očuvanje biološkog svijeta uz poseban fokus na edukaciju najmlađih. Usmjerili smo se i na gorući problem beskućništva u Hrvatskoj te dvije godine zaredom osigurali donacije za temeljne higijenske potrebe i lakše prezimljavanje, u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike. Ove godine posvećujemo se rastućem problemu u našem svijetu - svijetu njege kože. Rozaceja više nije bauk i to ćemo i dokazati.

-----

[1] „New Study Finds 415 Million People May Suffer From Rosacea Worldwide“. National Rosacea Society, 2018. https://www.rosacea.org/press/2018/july/new-study-finds-415-million-people-may-suffer-from-rosacea-worldwide#:~:text=The%20proportion%20with%20rosacea%20in,to%20414%2C960%2C000%20rosacea%20sufferers%20worldwide, pristupljeno 4.3.2024.

Natrag na blog