Prednosti korištenja seruma u rutini njege lica

Prednosti korištenja seruma u rutini njege lica

Iako čine najjaču kariku u njezi lica, serumi su još uvijek nepravedno zapostavljeni. Šteta, jer upravo su serumski proizvodi najmoćniji u rješavanju suhoće, mrlja i bora. U nastavku zato ispravljamo nepravdu i donosimo najvažnije prednosti korištenja seruma u njezi lica.

Koncentrirani su pa dugo traju

Uobičajene kreme, emulzije, pomade i proizvodi za čišćenje lica obično sadrže aktivne sastojke koji bez sumnje njeguju kožu, no ono po čemu se serumi od njih izdvajaju njihova je iznimna koncentriranost. Dovoljno ih je, a i preporučljivo nanositi u zaista malim količinama.

Nekoliko kapi dovoljno je za njegu specifičnih dijelova, poput područja oko očiju i usana, ali i za cijelo lice. Unatoč nešto većoj cijeni u usporedbi s ostalim proizvodima u rutini, kupovina seruma višestruko je isplativa. Obično donosi najvidljivije rezultate, zaokružuje cjelokupnu njegu lica, a uz pravilno nanošenje jedna bočica traje mjesecima. Poneki serumi, poput Vitaminskog seruma RA, djeluju na čitav niz pojava, od bora do akni i prištića, čime je njihova isplativost još veća. 

Rješavaju nepravilnosti i specifične potrebe

Bogatstvo i čistoća aktivnih sastojaka u serumima najbolji su odgovor na posebne zahtjeve kože. Dubinsko, ciljano djelovanje serumskih proizvoda zasniva se na sinergijskim kombinacijama prirodnih ulja, ekstrakata i drugih aktivnih sastojaka poput ektoina, retinala, aloe vere i drugih koji dokazano djeluju na pojedina stanja kože. Hrane je, vlaže, jačaju njezinu strukturu, dugoročno poboljšavaju čvrstoću te pomažu joj da ostane mekana, glatka i zdravog, mladenačkog sjaja.

Od ublažavanja bora i finih linija i hiperpigmentacijskih mrlja nastalih na suncu do osvježavanja pomalo beživotnog, sivkastog tena, serumi su namjenska njega na koju uvijek možete računati. No, da biste postigli najbolje rezultate, važno ih je dobro kombinirati i kvalitetno uklopiti s proizvodima koje koristite. Zbog toga su proizvodi iz srodnih linija obično najbolji izbor.

Štede vam novac i vrijeme

Prednost koncentrirane njege je i u tome što gotovo "salonski" tretman njege lica imate kod kuće, svakog dana u isto vrijeme. U takvoj njezi možete biti dosljedni, pritom znajući kakav proizvod nanosite i koji su njegovi ključni sastojci. Jednom kad otkrijete čari serumske njege, nećete mnogo razmišljati o tome da svoj novac ulažete u povremene tretmane ljepote. Osim eventualnog kvalitetnog mehaničkog čišćenja, sve korake njege lica možete odraditi u svojoj kupaonici.

Čine vrijedan ulog u zdravlje kože

Rezultate kvalitetne, pomne, ciljane njege danas najbolje ćete vidjeti sutra. U prijevodu - sva kozmetika, uključujući i dekorativnu, ali i prehrambene navike, stil života i stres kojeg je gotovo nemoguće izbjeći, čimbenici su koji dugoročno utječu na zdravlje i ljepotu kože. Važno ih je dovesti u ravnotežu, a usto koži pružiti kvalitetnu njegu ovisno o njezinim potrebama, godišnjem dobu i prilikama u kojima se nalazite. Serumi su korak u beauty rutini koji ćete lako prilagoditi svojem životnom stilu i ritmu, a ujedno svoju njegu lica dovesti na višu razinu. 

Unose dašak luksuza u svakodnevicu

Svatko ima svoje gušte, no sigurno ćete se složiti da je njega lica jedan od užitaka koji je zajednički gotovo svima. Onih nekoliko minuta na kraju dana kad skidate šminku, umivate lice i nanosite omiljenu prirodnu kozmetiku nisu "samo" večernja njega, nego i svakodnevni ritual opuštanja koji se naprosto ne preskače. Nanošenje tih nekoliko moćnih kapi seruma prije najdraže kreme čini čuda za kožu, ali vjerujte, i za duh.

Natrag na blog