Prednosti rolera (masažera) za lice u rutini njege

Prednosti rolera (masažera) za lice u rutini njege

Mnogo je metoda u beauty svijetu pomoću kojih žene održavaju svoju mladolikost i ljepotu. Međutim, nekako se trendovi uvijek vraćaju na metode koje su bile poznate još u davnim prošlim vremenima.

Jedna od tih metoda je i masaža lica pomoću rolera. Pročitajte zašto biste je trebali uklopiti u svoju rutinu njege.

Moć žada poznata od 7. stoljeća

Glavnu ulogu u ovoj metodi ima poludragi kamen žad. On je itekako cijenjen u istočnjačkoj, posebice kineskoj kulturi jer se za njega tvrdi da je kamen koji krasi nježnost i čistoća. Kineska aristokracija koristila ga je kako bi iz svog organizma izvlačila negativnu energiju. Stoga, nije ni čudno da kineskoj aristokraciji nije bilo potrebno dugo da njegovu upotrebu prebace i na lice.

Svi, naime, znamo da masaža lica djeluje itekako opuštajuće na cijelo tijelo. Kada se u nju ubaci žad sa svim svojim dobrobitima, zbilja se u tren oka dobije profesionalni spa ugođaj. Toga su svjesne Kineskinje kojima žad u službi njege lica stoji još od 7. stoljeća.

Vjerovale su da taj mali praktični alat – roler koji ima dvije strane na kojima se nalaze dva kamena žada, i to jedan veći, a jedan manji – aktivira limfni sustav i smanjuje natečenost lica. Tradicionalna vjerovanja govore u prilog tome da roler sa žadom izvlači toksine iz tijela i dovodi harmoniju u energetski sklop osobe koja ga koristi.

Doprinosi prokrvljenosti kože i osvježava ten 

Istočnjačka vjerovanja o energiji dragog i poludragog kamenja polako, ali sigurno su prešla i u zapadnjačku kulturu. Dvostrani masažer od žada zaludio je tako dame koje ga diljem svijeta koriste na licu i na vratu.

Pomoću njega poboljšava se protok krvi u licu i učvršćuju se mišići lica. Sve to usporava nastanak bora te smanjuje vidljivost podočnjaka. Naravno, da bi masažer od žada tako djelovao, potrebno ga je držati u hladnjaku.

O dobrobiti hladnih masaža za lice govori i trend kojem su se često okretale manekenke. To je masaža lica kockicom leda. Roler od žada ipak je nešto sofisticiraniji od kockice leda, ali zbog svih svojih karakteristika i znatno djelotvorniji. Tako ga nije loše koristiti ni kod glavobolje.

Roler najbolje djeluje u kombinaciji sa serumom

Roler se preporučuje koristiti ujutro i navečer. Navečer će vam, naime, pomoći da se opustite za spavanje, a ujutro će vam pomoći kod jutarnje podbuhlosti. Roler je najbolje koristiti tako da njime prelazite preko seruma ili ulja za lice. Naime, tako će se povećati djelovanje, odnosno apsorpcija seruma.

Budući da roler sam po sebi djeluje tako da vam pruža profesionalni spa ugođaj, obogatite ga i Professional proizvodima. Ovisno o potrebama vaše kože lica, odaberite Professional set P. U ovom seta naći ćete i serum i kremu za lice koje će uz pomoć rolera pokazati svoj puni potencijal.

Najprije očistite lice i vrat te nanesite serum za lice koji ćete nježno utapkati u kožu. Svakako se potrudite da serum nanesete pravilno. Započnite s masažom od vrata prema licu pa sve do vlasišta. Pritom koristite samo težinu valjka, bez dodatnog pritiska na valjak.

Ponovite do 3 do 6 puta, a zatim se prebacite na područje oko očiju na kojem trebate koristiti manji, tj. uži dio svog masažera za lice. Također, posebnu pažnju obratite i na područje oko usana gdje također trebate koristiti uži dio rolera.

Nakon masaže rolerom, lice dodatno nahranite odgovarajućom kremom. Neće vam dugo trebati da se naviknete na ovako lako dostupan, a kraljica dostojan beauty tretman koji će vam vrlo brzo prijeći u svakodnevicu.

Natrag na blog