Omega masne kiseline u njezi kože

Omega masne kiseline u njezi kože

Ulje avokada, chia sjemenki, sjemenki kupine, noćurka, skvalan. Ne, ova vam ulja neće pomoći u kuhinji, nego ćete zahvaljujući njima svojoj koži pružiti dubinsku njegu. Dobro je poznato kako vam omega masne kiseline pomažu iznutra, ali evo kako pomažu i izvana.

Omega masne kiseline štite i hrane kožu

Da su omega masne kiseline dobre za zdravlje organizma, danas zna gotovo svatko. Međutim, omega masne kiseline mogu dosta toga dobroga donijeti i vašoj koži, i to posebice u hladnim zimskim mjesecima.

Naime, esencijalne omega 3 i omega 6 masne kiseline imaju važnu ulogu u stvaranju lipida u koži koji vas štite od UV zračenja, štetnih vanjskih utjecaja poput hladnoće, vjetra i slično. Osim toga, zahvaljujući omega masnim kiselinama, vaša će koža biti dubinski nahranjena, a ublažit će i brojne nadražaje na koži, kao i njezinu suhoću.

Umanjuju znakove fotostarenja

Različiti upalni procesi, smanjenje elastičnosti i gubitak čvrstoće kože tek su neka od stanja koja mogu usporiti i smanjiti omega masne kiseline. Pomažu i kod psorijaze, akni i sličnih upalnih stanja kože.

Osim toga, omega masne kiseline od velike vam koristi mogu biti i kod smanjenja znakova tzv. fotostarenja. Naime, dok je nemoguće zaustaviti biološko starenje, fotostarenje je ipak moguće. Ono se događa zbog pretjeranog izlaganja UV zračenju zbog čega dolazi do oštećenja tkiva kože i smanjenja njezine elastičnosti. Tu su i pojave tamnih mrlja, bora i slično. Sve to može biti smanjeno i ublaženo pomoću omega masnih kiselina.

Stoga, evo nekih od omega masnih kiselina koje ćete vrlo rado prihvatiti kao dio svoje beauty rutine.

omega masne kiseline

Bogat omega masnim kiselinama je i skvalan

Jedno od najpopularnijih i nutritivno najbogatijih ulja koje se koriste u kozmetici svakako je ulje avokada. Bogato je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama te vitaminima A, B, C, D i E. Zahvaljujući njemu, koža dobiva potrebnu vlagu, a osim toga ulje avokada na kožu djeluje i revitalizirajuće. Ulje avokada izvrsno je i u kombinaciji s drugim hranjivim uljima.

Kada je riječ o tretiranju ožiljaka, isušenosti i ispucanosti kože, tu itekako puno može pomoći ulje chia sjemenki. Ono obiluje vitaminom B i cinkom zbog čega povoljno djeluje na regulaciju lučenja sebuma i pojavu nepravilnosti.

U njezi dehidrirane, oštećene i osjetljive kože sklone nepravilnostima odličnim će se pokazati i ulje sjemenki kupine te ulje noćurka. Mješavina svih navedenih ulja nalazi se upravo u Professional Omega eliksiru. Međutim, još jedan moćan sastojak koji se krije u Professional Omega eliksiru je i – skvalan.

Skvalan je nježna uljna tekstura koja se dobiva derivacijom iz hladno prešanog ulja masline. Poznat je po tome što se izuzetno brzo upija i nije komedogen (ne uzrokuje akne i prištiće, ne začepljuje pore). Zbog toga ga voli svaki tip kože, a slične je strukture kao i skvalen, odnosno sastojak prirodne masnoće ljudske kože. I skvalan je bogat esencijalnim omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, a redovitim korištenjem on pomaže koži vratiti i zadržati prijeko potrebnu vlagu, posebice u hladnim zimskim mjesecima.

omega eliksir

Eliksir će "zaključati" vlagu

Dobra kombinacija omega masnih kiselina, kojom se može pohvaliti Professional Omega eliksir, uspješno zaglađuje ten, jača strukturu kože, a osim toga djeluje i antioksidativno. Professional Omega eliksir preporučuje se koristiti u večernjoj njezi ili općenito na kraju rutine njege.

Professional Omega eliksir može se koristiti i samostalno tijekom dana i lako se uklapa u svaku rutinu. Međutim, za vrijeme zimskih mjeseci preporučuje se njegovo korištenje slijedom: serum-krema-eliksir.

Dakle, na očišćeno lice nanesite jedan od Professional seruma, a zatim i kremu. Nakon kreme nanesite Professional Omega eliksir, s tim da između koraka radite minimalne pauze. Na taj će se način proizvodi bolje upiti u kožu, a gubitak vlage će se spriječiti. Osim toga, Professional Omega eliksir će tako omogućiti bolju i bržu apsorpciju nanesenog seruma i kreme.
Natrag na blog