Kako pripremiti kožu za toplije dane (kod kuće)

Kako pripremiti kožu za toplije dane

S rastom temperatura raste i želja da se konačno riješite okova teških kaputa i uživate na suncu golih ruku i nogu. Prije nego što ih oslobodite i osunčate, red je da ih na to i pripremite. Evo kako!

Osvježite kozmetičku postavu

Proljeće, a kasnije i ljeto, razdoblja su kojima se itekako treba prilagoditi. Tu su velike vrućine od kojih se ponekad jedva diše, a takve temperature utječu i na stanje kože. Pojačano znojenje, pa i lučenje masnoće nije rijetkost u toplijem dijelu godine, što može izazvati neželjene nepravilnosti i narušenu teksturu kože. Da biste spriječili začepljene pore, prištiće, akne, a onda i popratne ožiljke i mrljice, zavirite u kupaonski ormarić, na police pa osvježite postavu i rutinu proizvoda. Krenite od čišćenja lica.

Carobni-piling-gel

Učinite kožu dvostruko čišćom

Više temperature dobar su trenutak da uvedete dvostruko čišćenje lica uz micelarnu otopinu i osvježavajući gel ili pjenu za umivanje. Zaista ne traje dvostruko duže (kako zvuči), a pomoći će vam protiv zaostalih nečistoća u porama. Time ćete kožu pripremiti na (pro)ljetnu selekciju seruma koji su više nego dobrodošli u rutini. Serum s C vitaminom, uz kvalitetnu kremu sa zaštitnim UV-A i UV-B faktorom slobodno nanesite tijekom jutarnjeg spremanja. Uvečer kožu počastite hidratacijom uz, primjerice, umirujuću kombinaciju hijalurona, resveratrola i aloe vere, a njegu završite bogatijom kremom.

Prilagodite dekorativu

Iako kvalitetna šminka neće uzrokovati nered na licu, kad stupnjevi krenu rasti dobro je stati na loptu i dekorativnu kozmetiku svesti na minimum. Umjesto težih, matirajućih pudera, kao podlogu nanesite laganiju i hranjivu CC kremu, a korektor i "kamuflažu" sačuvajte samo za najkritičnije situacije i lokacije na licu. Dobra vodootporna maskara, rumenilo i hidratantan ruž dovoljni su da zasjajite. Naravno, uz uvjet da ste svoju kožu pazili i redovito mazali tijekom zime (iako za ispravak nikad nije kasno!).

Pronađite svoj faktor

Osim za lice, vrat i ruke koje najčešće izlažemo suncu, čak i na putu do trgovine ili s posla, zaštitni faktor dobro je osigurati i koži ostatka tijela. Ako ste već 15 do 20 minuta na jakom suncu, unatoč tome što možda niste u kupaćem kostimu na metar od mora, kožu morate namazati mlijekom ili uljem koje pokriva cijeli spektar sunčevih zraka. Upamtite – SPF nije samo preduvjet zdrave kože, već i one koja nije prerano opterećena znakovima starenja kao što su bore, hiperpigmentacijske mrlje i gubitak volumena i tonusa.

Pilingirajte se od lica do stopala

Redovito mazanje proizvodima sa zaštitnim faktorom itekako je poželjno i pohvalno. No, kožu je potrebno pripremiti na njihovo nanošenje, a, ruku na srce, i povremeno "pročistiti" od bogatih, nešto težih formulacija takvih krema, mlijeka i ulja. Ima li boljeg rješenja od dobrog starog pilinga? Dobar eksfolirajući tretman lica i tijela koži će na prvu vratiti izvanrednu mekoću, osloboditi je mrtvih stanica kože, pripremiti na upijanje daljnje njege i dati joj onaj specifičan zdravi sjaj. Piling je, ne zaboravite, i prvi korak prije rješavanja dlačica s tijela. Naravno, važno je da pronađete odgovarajuće proizvode. Koži lica izvrsno će odgovarati pročišćavajuća maska s aktivnim ugljenom, dok će koža tijela (naročito ona tanja na području dekoltea) uživati u tretmanu nježnijim piling gelom s maslinovim uljem i zrncima koštica marelice i masline.

Ciscenje-kistova

Zablistajte uz hranjiva ulja

Ulja u njezi kože tijekom toplijih dana možda zvuče neobično, ali samo ako se dosad niste imali prilike uvjeriti u ljepotu njege njihovim suhim verzijama. Suha ulja pravi su miks vrijednih hranjivih sastojaka iz raznih izvora, od lješnjaka i argana do makadamije i ruže. Osim što ih koža obožava i nevjerojatno brzo upija, s jednakim ih oduševljenjem u svoju rutinu njege "prima" i kosa. Jednim multifunkcionalnim proizvodom tako možete njegovati i lice i tijelo i kosu, a za posebne prilike i večernje izlaske birati možete i još uvijek iznimno popularna ulja sa zlatnim ili srebrnim sjajnim česticama.

Odradite proljetno čišćenje

Ako se pitate kakve veze ima pospremanje kuće s njegom kože, pod proljetnim čišćenjem mislimo na to da posvetite pažnju svojim alatima za uljepšavanje i – sebi. Sunčani dani idealni su za sušenje kistova za šminkanje pa ne propustite priliku da ih temeljito očistite i dezinficirate. "Očistiti", osim toga, možete i vlastito tijelo. Ne treba vam nikakva kompleksna detoks procedura, samo puno povrća, voća i svježe vode. Koža će vam prva iskazati zadovoljstvo.  

Natrag na blog