DC metoda – ključne činjenice o dvostrukom čišćenju koje trebaš znati

DC metoda - ključne činjenice o dovstrukom čišćenju koje trebaš znati

Double cleanse, dvostruko ili dvofazno čišćenje, DC metoda – sve su to različiti nazivi za isti postupak čišćenja kože koje je sve važnije u svakodnevnoj njezi u kojoj sad nosimo mnogo više slojeva. Među njima je onaj najvažniji, SPF. 

Koliko god se tako činilo, dvostruko čišćenje lica nije sačinjeno od ponavljajućih radnji uz iste proizvode. Ono se odnosi na večernje čišćenje namjenskim, različitim proizvodima u dva koraka, prema principu "slično sa sličnim".

Otopi šminku, umij lice.

Maskare, puderi i druga šminka često sadrže ulja, a na lipidima se baziraju i proizvodi za zaštitu od sunca, budući da su UV filtri većinom topivi u uljima koja im služe kao svojevrsni "nosač" u proizvodu. Valja uzeti u obzir kako su često to snažne formule kreirane tako da budu vodootporne.

Tu je i naš sebum, prirodna masnoća kože koja se nakuplja tijekom dana i na sebe "privlači" i druge, oku nevidljive nečistoće iz zraka koje se lijepe na površinu kože. Obična voda ili pak gel ili pjena na bazi vode sve ove slojeve neće moći otopiti, a samim time ih neće ni u potpunosti iščistiti iz pora i ukloniti s površine kože. To dugoročno može dovesti do začepljenja pora, pojave nepravilnosti, umornog izgleda i naprosto lošije apsorpcije i djelovanja seruma i krema. Iz tog je razloga u prvom koraku čišćenja potrebno koristiti namjenski proizvod za čišćenje šminke, SPF-a i sebuma, a zatim lice umiti proizvodom na bazi vode.

Professional čistači

Prvi korak čišćenja ne mora (nužno) biti ulje.

Ovisno o tipu i potrebama kože, teksturalnim preferencijama i željama vezanima uz same proizvode, u prvom se koraku mogu koristiti Micelarna otopina 2u1 Smilje, dvofazna Micelarna otopina 2u1 Smilje, Micelarna otopina sa zelenom kavom, Njegujuće mlijeko Smilje ili pak Mikroemulzija. Važno je da pronađete proizvod koji odgovara koži, potrebama i navikama.  

Dvostruko čišćenje se provodi isključivo uvečer.

Osim ako ne spavate sa SPF-om i šminkom (a nadamo se da to ne činite), ujutro će kožu biti dovoljno umiti vodom ili uz malo Micelarnog gela Smilje, Micelarne pjene Smilje ili Amino gela ako je tijekom noći došlo do jačeg lučenja sebuma na T zoni, od čela do brade.

Smilje čistači

Zvuči duže i zamornije nego što jest!

Dvostruko čišćenje zbilja nije bauk i za cijeli postupak ne trebate više od 2 minute, i to ako masažu u prvom koraku produžite zbog puke uživancije. Kad se ispraksirate, DC metoda postaje iznimno brza i učinkovita navika, a mnogima čak i opuštajuć ritual na kraju dana. Ne morate brinuti ni zbog isušivanja. Naime, proizvodi kao što su Mikroemulzija i Amino gel osmišljeni su tako da sve tipove kože čiste nježno, temeljito i bez osjećaja zatezanja koji može zaostati nakon agresivnih čistača, a naročito običnog sapuna. Ako škripi pod prstima nije dobro, a zašto sapun nije dobro rješenje za čišćenje lica pisali smo ovdje

Da rezimiramo! Prvo skidanje slojeva s lica, a zatim umivanje ostatka nečistoća.

Za početak posegnite za čištačem šminke i SPF-a i očistite cijelo lice (uključujući područje oko očiju). Postupak ovisi o tipu proizvoda. Micelarnu otopinu ćete nanijeti blazinicom ili krpicom, a Mikroemulziju direktno suhim dlanovima na suhu kožu pa dodati malo vode i isprati. Zatim slijedi drugi korak čišćenja proizvodom na bazi vode. Odaberite pjenu ili gel, nanesite na vlažno lice, umasirajte pa isperite. I to je to, koža je spremna na nove početke i skincare rutinu.

Natrag na blog