Stigao je Vitaminski fluid B3 za njegu područja oko očiju

Stigao je Vitaminski fluid B3 za njegu područja oko očiju

Nakon predstavljanja Professional seta B3 u kojem su se našli Vitaminski serum B3 i Vitaminska krema B3, zaključili smo kako sastojak poput niacinamida treba biti dio barem još jednog novog proizvoda. Dodatno, pažljivo smo bilježili sve vaše želje i potrebu za proizvodom koji adekvatno njeguje okoloočno područje, a ujedno nije težak i suviše mastan.

Iz svih nastojanja našeg razvojnog tima proizašla je prva krema tog tipa u Professionalu. Stigao je Vitaminski fluid B3 za područje oko očiju, a Vitaminski serum B3 i krema B3 postali su dostupni i kao samostalni proizvodi.

B3 proizvodi

Dubinska hidratacija uz niacinamid i ceramide

Niacinamid je sastojak kojeg se teško zasititi. Zbog svojih impresivnih hidratacijskih sposobnosti i umirujućeg djelovanja idealan je i za njegu područja oko očiju. Vitaminski fluid B3 za područje oko očiju formuliran je s 1% niacinamida. Hidratizira i vidno osvježava izgled tankog i delikatnog okoloočnog područja. Dodatak kompleksa bioidentičnih ceramida djeluje obnavljajuće na kožu, odnosno potiče sintezu lipida čime se jača otpornost njezine prirodne barijere.

Ekspresno buđenje (kože) kofeinom

Odlučili smo se i za uvođenje potpuno novog sastojaka u Professional kolekciju, poznatog po svojstvu učinkovitog razbuđivanja! U Vitaminskom fluidu B3, i to u odmjerenoj koncentraciji od 0,5%, kofein ima ključnu ulogu u osvježavanju umornog okoloočnog područja. Djeluje antioksidativno na oštećenja na koži uzrokovana vanjskim čimbenicima i slobodnim radikalima, a uz to potiče mikrocirkulaciju koja doprinosi odmornijem izgledu ujutro, ali i tijekom cijelog dana.[1]   

Professional fluid B3 za područje oko očiju

Ciljana njega hranjivim sastojcima

Svježina, odmornost i blistavost postiže se dubinskom hidratacijom i bogatim, kvalitetnim sastojcima koji hrane osjetljiviju kožu oko očiju. Hranjivost shea maslaca, ulja avokada i makadamije upotpunjeni su ekstraktom kore magnolije i vitaminom E koji dodatno njeguju i potiču zdravi sjaj kože. Ekstrakt kore magnolije je zbog svojeg svojstva usporavanja starenja stanica kože iznimno popularan diljem Azije. Osim toga, pomaže u umirivanju kože i potiče njezino obnavljanje. Uz navedene sastojke, u fluidu su prisutni kampesterol i beta-sitosterol, odnosno fitosteroli iz heljdinog voska. Oni inhibiraju lipogenezu i potiču lipolizu čime se umanjuje izgled naglašenog tkiva ispod očiju. 

Vitaminski fluid B3 zaglađuje tanke dehidracijske linije, pomaže pri regulaciji podbuhlosti i natečenosti podočnjaka i doprinosi luminoznosti okoloočnog područja. Dugoročnom primjenom ublažava vidljivost bora. Osim za okoloočno područje, može se koristiti i za njegu usana, ali i za prevenciju nazolabijalnih borica. Proizvod je vrlo lagane, fluidne i brzoupijajuće teksture i ne sadrži dodane mirise i bojila.

Odgovara gotovo svim tipovima kože neovisno o dobi. Može se kombinirati s drugim proizvodima baziranim na aktivnim sastojcima (derivati vitamina C, peptidi, retinoidi). Preporučujemo korištenje na čistoj koži nakon seruma, a prije kreme ili proizvoda za zaštitu od sunca.

---------------

[1] Herman A., Herman A.P., Caffeine’s Mechanisms of Action and Its Cosmetic Use, https://www.karger.com/Article/Abstract/343174 posjećeno 18.2.2022.

Natrag na blog