Niacinamid je zvijezda novog Professional seta B3

Professional set B3

U Professional setu B3 svoje mjesto zaslužili su novi Vitaminski serum B3 s visokim tretmanskim postotkom niacinamida i Vitaminska krema B3 formulirana tako da savršeno upotpunjuje i istovremeno nadograđuje djelovanje seruma. I naravno, malo iznenađenje – roler za masažu lica od crnog opsidijana!

Gdje je niacinamid, tu je glatka koža

Nema više čekanja, niacinamid je tu i masna koža će ga obožavati. Naši dosadašnji Professional setovi pokrivaju različite potrebe kože, ali vjerujemo da će upravo ovaj set najviše razveseliti sve one koji bi željeli djelovati protiv nepravilnosti u vidu prištića i akni, regulirati prekomjerno mašćenje kože i ublažiti primjetnost proširenih pora. Niacinamid u tretmanskom postotku od 8% u Vitaminskom serumu B3 pružit će koži širok spektar učinaka od hidratacije i umirivanja, jačanja prirodne barijere kože do ublažavanja djelovanja vanjskih stresora antioksidativnim učinkom. Neutralna pH vrijednost odgovarat će i osjetljivijoj koži, a ujedno pogodovati kombiniranju s derivatima vitamina C kao što je etiliranA askorbinska kiselina u Vitaminskom serumu C+, hijaluronskom kiselinom i sličnim tvarima. Primjerice, ako ujutro koristite Vitaminski serum C+, po želji i potrebi u rutinu možete dodati i Vitaminski serum B3 ili kremu B3. Niacinamid je izvrsna jutarnja nadopuna rutini za mješovitu do masnu kožu i ako uvečer koristite retinoide.

Professional set B3 2

Međutim, kao i obično, nismo stali isključivo na jednom sastojku, već smo odlučili ponovno krenuti putem sinergijskih djelovanja koje naprosto obožavamo. U Vitaminski serum B3 uklopili smo i traneksamičnu kiselinu u koncentraciji od 1% koja ciljano ublažava vidljivost mrljica i doprinosi ujednačenijoj teksturi kože. Dodatni umirujući i hidratacijski učinak postignut je dodavanjem ekstrakta kore magnolije, ksilitola i pantenola koji zajedno potiču obnovu kože. Kora magnolije poznata je po tome što sadrži aktivne komponente magnolol i honokiol koji ublažavaju upalne procese i usporavaju starenje stanica kože, a ksilitol smanjuje gubitak vlažnosti.[1] Namijenjen mješovitoj do masnoj koži s izraženom T-zonom i nepravilnostima, Vitaminski serum B3 nanosi se na očišćenu i lagano vlažnu kožu, prije kreme i/ili ulja, a može se kombinirati s Professional Vitaminskim serumom C+ i Professional proizvodima za zaštitu kože od sunca i svakodnevnu njegu. U slučaju da se nanosi u istoj rutini sa serumom C, nanosi se prije njega.

Prva gel krema u Professional liniji

Vitaminska krema B3 je bijelo-plavičaste boje, ali ne sadrži dodana bojila niti mirise, već svoju nježnu pastelnu boju i lagano orašasti miris poprima od prirodnog ulja njemačke kamilice. Svima onima kojima je baš nedostajala lagana, brzoupijajuća gel – krema, Vitaminska krema B3 bit će pravo otkriće. Zbog manjeg postotka niacinamida može se koristiti uz serum B3 ili samostalno, a dodatno je obogaćena ekstraktom kore magnolije, skvalanom i pantenolom. Osim što dubinski hidratizira mješovitu i masnu kožu, ostavlja ju lagano matiranom i čini ju mekanom i glatkom na dodir. Kao i serum, može se kombinirati s drugim Professional serumima poput Vitaminskog seruma C+, Vitaminskog seruma RA, Hijaluron hidratora 4H i drugih.

Dubinska masaža lica uz teksturirani crni opsidijan

Elegantna crna boja masažera za lice od crnog opsidijana idealno se uklapa u minimalistički prepoznatljivu Professional liniju. Izrađen od pravog opsidijana koji nastaje brzim hlađenjem lave, može varirati u boji od crne, crno sive do sive. Ima dva kraja, jedan širi i teksturiran kako bi dubinski tretirao i masirao tkivo kože, a drugi tanji i uži, idealan za dijelove lica poput sljepoočnice i područja ispod očiju.

----------------

[1] Junho Park, Jongsung Lee, Eunsun Jung, Yumi Park, Kukhyun Kim, Byunghwa Park, Kwangseon Jung, Eunkyung Park, Jieun Kim, Deokhoon Park, In vitro antibacterial and anti-inflammatory effects of honokiol and magnolol against Propionibacterium sp., European Journal of Pharmacology https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0014299904005849 posjećeno 30.9.2021.

Natrag na blog