Vodič kroz dvostruko čišćenje uz prirodnu kozmetiku

Vodič kroz dvostruko čišćenje uz prirodnu kozmetiku

Nakon dugog i napornog dana samo se želimo opustiti. Naravno, pritom ne preskačemo korake njege lica, no trudimo se da cjelokupan proces čišćenja, toniziranja i hidratiziranja te namjenske njege ne traje predugo.

Puder, maskaru, rumenilo i ruž tako većinom uklanjamo naoko praktičnim maramicama za skidanje šminke ili još češće, gelom za pranje lica. No je li to dovoljno?

Tajna čiste (i zdrave) kože leži u temeljitosti

Možda već znate, no valja ponoviti; mit je da koža mora škripati pod prstima da bi bila doista očišćena. Ako već nakon ispiranja i sušenja osjećate zatezanje lica, naročito pri pokretima usana i obrva, vrlo je vjerojatno da ste iz pora, osim nečistoća, povukli i prijeko potrebnu vlagu.

Drugi je mit taj da gelovi i pjene služe tome da skidaju šminku. Zapravo, ovaj tip proizvoda koristi se u drugom koraku čišćenja, nakon odstranjivanja šminke, u trenutku kad se svi ostaci pudera i maskare moraju isprati s kože. 

Jedno je sigurno - primjenom brzih rješenja i agresivnih proizvoda za čišćenje lica na svojoj koži nećete osjetiti pozitivne promjene, već samo dugoročnu štetu. Radije uložite u kvalitetnu, nježnu preparativu prilagođenu vašem tipu i stanju kože, ali i pokoju minutu više za dvostruko čišćenje lica.

Prvo odstranite šminku i nečistoće

Svaka bi jutarnja ili noćna rutina njege lica trebala započeti upravo kvalitetnim čišćenjem. Ovisno o dobu dana, njime se koža oslobađa nakupljenog sebuma, ostataka noćne njege, nanesene dekorative, ali i sitnih čestica nečistoća iz zraka. Micelarna otopina Smilje dovoljno je nježna, ali i učinkovita na tek probuđenoj koži, još neopterećenoj šminkom. Prođite kožu u nekoliko poteza pa se potom obavezno umijte. 

Koristite li vodootpornu maskaru ili ruž, na kraju dana ćete ih najlakše ukloniti dvofaznom Micelarnom otopinom 2u1 Smilje, obogaćenom prirodnim uljem sezama i eteričnim uljem smilja. Jednom ćete natopljenom blazinicom (ili krpicom!) u samo nekoliko poteza očistiti trepavice, područje oko očiju, usne i ostatak lica. Malu količinu proizvoda utrljajte u teže dostupna područja, poput onog oko nosa, i masirajte sve dok ne primijetite mliječnu boju proizvoda.

Sad detaljno pripremite kožu za daljnju njegu

Drugi korak zapravo predstavlja nešto dublje, temeljitije čišćenje. Osim otopljenih ostataka proizvoda za skidanje šminke i same šminke, sada kožu oslobađate svih masnoća i nečistoća kojih uvijek ostane nešto dublje u porama.

Pravilan odabir proizvoda za čišćenje tu je ključan. Birajte sukladno potrebama vaše kože pa za mješovitu ili masnu kožu birajte Micelarni gel Smilje, a za suhu i osjetljivu Micelarnu pjenu Smilje. Osim što čiste bez isušivanja i osjećaja zatezanja, obogaćeni su velikim udjelom vrijednih sastojaka poput ulja smilja i aloe vere koji kožu dubinski hrane i umiruju.

Ovlažite lice, nanesite pjenu ili gel te ga operite. Da biste proizvod što bolje umasirali, poslužite se omiljenim uređajem za čišćenje lica, konjac spužvicom ili samo vlastitim prstima. Umijte se mlakom vodom, suvišnu vlažnost lagano utapkajte čistim ručnikom pa nanesite tonik. Vaša će koža zablistati, a svaka će njezina pora biti pročišćena i spremna za bolje, dubinsko upijanje proizvoda koji slijede - seruma

Natrag na blog