Kako djeluju proizvodi za samotamnjenje

Kako djeluju proizvodi za samotamnjenje

Ako želiš imati preplanulu put tijekom cijele godine i ne želiš se izlagati suncu, a istovremeno te zanima kako točno djeluju proizvodi za samotamnjenje, onda si na pravom mjestu. S proizvodima za ubrzano tamnjenje željenu boju možeš postići samo prilikom izlaganja suncu dok s proizvodima za samotamnjenje to nije slučaj. Kako točno funkcioniraju, saznaj u nastavku.

Što je DHA i kako djeluje

Pomnim promatranjem sastojaka otkrit ćeš na popisu SUPER Tan proizvoda za samotamnjenje sastojak imenom dihidroksiaceton ili skraćeno DHA. Ova je aktivna supstanca zapravo derivat šećera, a djeluje tako da reagira s aminokiselinama u stratum corneum, odnosno površinskom dijelu kože kojem privremeno mijenja boju. Riječ je posve sigurnom postupku koji se događa u najgornjem sloju kože.

Dugotrajnost preplanulosti ovisit će o tipu kože i stanju hidratiziranosti, kao i u kojoj je količini proizvod nanesen i koliko puta je korišten. Već nakon jednog nanošenja, razlika će biti sasvim primjetna. Boju je najbolje pustiti da se razvija preko noći 6 do 8 sati. Kroz otprilike sedam do deset dana boja će početi blijediti. Proizvode za samotamnjenje možeš koristiti više puta, kako bi se postigao željeni efekt. Isto tako, možeš ih koristiti za održavanje boje nakon ljeta ili godišnjeg odmora provedenog u toplijim krajevima.

Trebam li poslije SPF

Ukratko, da! Prilikom svakog izlaska na sunce, nanošenje kreme sa zaštitom je obavezna. Čak i nakon korištenja proizvoda za samotamnjenje i dobivanja boje. Što je koža tamnija, ne znači da je otpornija na štetne UVA i UVB sunčeve zrake. Uvijek toplo savjetujemo i da uz nanošenje proizvoda za ubrzano tamnjenje naneseš kremu s faktorom. S proizvodima iz kolekcije SUPER Mrkva i SUPER Maslina dobivanje boje bit će nešto sporije u usporedbi s proizvodima za samotamnjenje. Međutim, to će naravno ovisiti i o tipu kože, ali i o razdoblju provedenom na suncu.

Kako pripremiti kožu

Kod korištenja proizvoda za samotamnjenje izuzetno je bitno 24 sata prije napraviti cjelokupni piling tijela i kožu dobro hidratizirati. Time ćeš sasvim sigurno izbjeći potencijalne mrlje na tijelu ili nejednako primanje proizvoda za samotamnjenje na koži. Ujednačena tekstura kože temelj je na kojem ćeš brzo postići skladnu boju. Nakon toga, brončani ten možeš održavati nanošenjem losiona ili ulja za tijelo, a uvijek je dobra ideja look upotpuniti šljokicama.

Natrag na blog