Kako ispravno tretirati i njegovati kožu ljeti

Kako ispravno tretirati i njegovati kožu ljeti

Izlaganje kože na suncu donosi sa sobom određene benefite kao što je lijep i preplanuo ten, stvaranje vitamina D, ali za sobom povlači i isušivanje kože koju je tijekom ljeta potrebno kontinuirano njegovati i hidratizirati.

Oprez sa suncem

Posljedice su vidljive na koži cijelog tijela, ali ipak najviše na koži lica, vrata i dekoltea. Koža je suha, naborana, gruba,često nejednakomjerno pigmentirana, ljuska se te izgleda starije i nenjegovano. Neoprezno izlaganje kože suncu za sobom povlači stanja kao što je melanom, ali i fotostarenje kože, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža.

Uživajte u mekoj i glatkoj koži

Potrebno joj je vratiti vlagu, ali je prije toga potrebno odstraniti površinski sloj mrtvih stanica. Za to koristite blagi piling ili piling gelove koji odstranjuju samo odumrle gornje stanice kože, a ne izazivaju iritacije ili dodatno isušivanje. Čarobni piling gel iz Olivala namijenjen je nježnom i temeljitom čišćenju kože tijela.

Gel je blagog mirisa i ugodne teksture koja se lako ispire. Baza mu je prirodni tenzid koji ne isušuje kožu, bez štetnog SLS-a, a emolijentni biolipidi ju dodatno hidratiziraju, nakon čega koža postaje meka i glatka. Pilirajuća zrnca usitnjenih koštica marelice i masline pomažu u uklanjanju odumrlih stanica s površinskog sloja kože, čime se dodatno potiče regeneracija te produljuje njen mladenački tonus i izgled.

Ukrasite je zlatom

Nakon pilinga slijedi hidratiziranje i hranjenje pomoću danas popularnih suhih ulja koja imaju visoku učinkovitosti u obnovi hidrolipidne barijere kože, što u konačnici rezultira lijepim i njegovanim izgledom suncem isušene kože.

Plemenita ulja lješnjaka, jojobe, makadamije, ruže i badema s obiljem E vitamina nalaze se u Olival Čarobnom zlatnom ulju. Nanosi se laganom masažom ili utrljavanjem dok se ne upije u kožu, ne ostavlja masni trag i brzo se upija.  Visokovrijedna prirodna ulja hidratiziraju kožu i povećavaju njenu elastičnost, štite ju i hrane, a sadržane zlatne čestice će dodatno naglasiti i produljiti vašu preplanulost.

Natrag na blog