Počasti kožu hidratacijom uz Professional set 4H i Hidro tonik

Počasti kožu hidratacijom uz Professional set 4H i Hidro tonik

Hijaluron hidrator 4H vrlo je brzo postao omiljen proizvod za rehidrataciju kože. Zbog izuzetne koncentracije sastojaka koji na sebe privlače vodu dobro ga je nanositi na vlažno lice. Kako bi koža bila što bolje pripremljena za hidrator, osmislili smo Hidro tonik i zajedno ih upakirali u Professional set 4H u kojem se nalazi i gua sha, kamen za masažu lica!

Vlaži, obnavlja, čuva kožu

Hidro tonik nježan je proizvod tekuće i prozirne teksture te blago žućkaste boje koja potječe od prirodnih ekstrakata. Tonik je pH optimiziran tako da "prati" prirodno blago kiseli pH kože. Idealan je kao prvi korak njege nakon čišćenja lica, a prije hidratantnih seruma, krema i/ili ulja. Izuzetno dobro odgovara koži nakon eksfolijacije i prije nanošenja seruma bogatih hijaluronskom kiselinom. Pogodan je za sve tipove kože, uključujući osjetljivu, a sadrži moćnu kombinaciju sastojaka koji zajednički hidratiziraju, vraćaju mekoću kože i pripremaju je na serumsku njegu.

Professional set 4H - unutrašnjost

U prvom je redu to beta-glukan. Ovaj polisaharid (složeni šećer) po svom je djelovanju humektans, što znači da privlači vodu i tako hidratizira kožu. Često je prisutan kao dodatak prehrani za jačanje imuniteta budući da stimulira sposobnost našeg organizma u obrani od patogena, dok na koži ima višestruka svojstva. Osim što pomaže u vraćanju neophodne vlažnosti, ima pozitivan utjecaj na ublažavanje staničnih oštećenja, djeluje obnavljajuće i umirujuće te čuva hidrolipidnu barijeru od svih okolišnih stresora kojima je koža svakodnevno izložena.[1]

Ekstrakt grmaste glavulje, betain, alantoin, aloe vera...

Osim beta-glukana, Hidro tonik u svom sastavu ima i druge njegujuće sastojke kao što je ekstrakt lišća biljke Globularia alypum. Specifična zimzelena trajnica poznata i kao grmasta glavulja potječe iz porodice trpučevki, a zanimljivo je da raste na području cijelog Mediterana, pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj je ekstrakt odabran što zbog svojeg porijekla, što zbog djelovanja. Riječ Globularia referira se na okrugli cvijet zanimljive plavičaste boje zbog kojeg ovu biljku zovu i "plavom tratinčicom", a alypum u prijevodu znači "umirivati bol". Ekstrakt lišća ove biljke posjeduje izuzetna protuupalna svojstva. Bogat polifenolima, umiruje iritiranu, reaktivnu i osjetljivu kožu, a studije pokazuju da pruža i prirodan antibakterijski te izuzetan antioksidativni učinak.[2] Ovaj je ekstrakt, kao i ekstrakt aloe vere, zaslužan za blago žutu boju tonika.

Professional set 4H - proizvodi

Hidro tonik sadrži i poznato trojstvo ovlaživača – betain, alantoin i glicerin, kao i fitičnu kiselinu. Ova kiselina dio je AHA skupine kiselina, a dobiva se iz mahunarki, riže i sjemenja. Na kožu djeluje kao blagi keratolitik, no u ovom toniku nema eksfolirajuće svojstvo već je u ulozi kelatora i pomaže ublažiti utjecaj tvrde vodovodne vode na kožu.

Od rutine do rituala uz masažu lica

Uz već dobro poznat Hijaluron hidrator 4H i Hidro tonik koji je ekskluzivno dostupan u setu, Professional set 4H dolazi i s poklonom – gua sha kamenom za masažu lica. Izrađen od pravog ružičastog kvarca, zbog čega je svaki kamen poseban po svojoj boji i teksturi, gua sha je idealan dodatak jutarnjoj ili večernjoj rutini njege. Osim što sama masaža djeluje izuzetno opuštajuće na mišiće lica (pogotovo u području vilice koje je često napeto), ovakav će kućni tretman doprinijeti jačanju cirkulacije, smanjenju podbuhlosti i općenito svježijem izgledu tena.

------------------

[1] Majtan J., Jesenak M. β-Glucans: Multi-Functional Modulator of Wound Healing. Molecules. 2018 Apr; 23(4): 806. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6017669 pristupljeno 20.10.2020.

[2] Khantouche L., Motri S., Mejri M., Abderabba M. Ben. Evaluation of polyphenols and antioxidant properties of extracts Globularia alypum leaves. Journal of New Sciences. Volume 24(1), 2015.  https://www.researchgate.net/publication/287583568_Evaluation_of_polyphenols_and_antioxidant_properties_of_extracts_Globularia_alypum_leaves pristupljeno 20.10.2020.

Natrag na blog