Q&A: Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose

Q&A: Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose

Ako za ijedan kozmetički proizvod u Hrvatskoj (i šire) možemo reći da je postao apsolutno viralan, to možemo reći za Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose. Ovaj losion promijenio je rutinu njege kose na bolje doslovce tisućama i tisućama žena i muškaraca te potaknuo lavinu razvoja sličnih proizvoda - što pozdravljamo zato što se fokus konačno stavlja na zdravlje vlasišta. Puno je pitanja oko ovog proizvoda i zato smo ih odlučili prikupiti na jedno mjesto te riješiti sve moguće nedoumice.

Može li losion promijeniti boju kose? 

Zbog karakterističnog utjecaja eteričnog ulja ružmarina, posebice u kombinaciji s ekstraktom piskavice, moguće je da se uslijed primjene losiona primijeti promjena nijanse kose. Hoće li se dogoditi ili ne ovisi o samoj kosi – boji, stupnju poroznosti i oštećenosti, ali i učestalosti korištenja.

Prilikom korištenja preparata na bazi ružmarina i piskavice općenito (čak i u kućnoj radinosti), korisnice su navodile i tamnjenje kose i posvjetljivanje kose, zbog čega konkretan učinak nije jednak u svakom pojedinom slučaju. Promjena nijanse (obično tamnjenje boje) može se ili ne mora dogoditi, a češća je na svijetloj i oštećenoj kosi. Iz predostrožnosti, mogućnost promjene nijanse kose naveli smo na samoj ambalaži Piskavica i ružmarin losiona protiv opadanja kose

Mogu li se kombinirati Piskavica losion i Piskavica šampon?

Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose može se kombinirati sa svim šamponima iz Olival asortimana, uključujući i Piskavica šampon.

Je li losion potrebno razrijediti?

Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose cjelovit je finalni proizvod originalne formulacije te je spreman za korištenje.

Mogu li kombinirati ulje s losionom?

Losion je proizvod na bazi vode, a ulje je ulje – pa se na vlasište istovremeno ne mogu (ni ne trebaju) nanositi oba tipa proizvoda. S druge strane, moguće je kombinirati proizvoda tako da se losion nanese na vlasište, a ulje na dužinu kose. Preporučujemo Amla ulje za kosu, Argan makadamija ulje za kosu ili Avokado ulje za kosu.

Koja je razlika između Ružmarin klinčić ulja i Piskavica ružmarin losiona protiv opadanja kose?

Oba su proizvoda namijenjena smanjenju opadanja kose i poticanju rasta. Mogu se kombinirati (naizmjenično) ili se može odabrati tip proizvoda prema osobnim preferencijama.

Koji šampon koristiti nakon losiona?

Odabir šampona ovisi o potrebama vlasišta i problematici na koju se želi utjecati. Primjerice, za ljubitelje prirodnih šampona s osjetljivim vlasištem možemo istaknuti Prirodni šampon Sensitive, dok za masnu kosu predlažemo Prirodni šampon Ružmarin i limun. Protiv suhe peruti pogodan je Čičak šampon, a za poticanje rasta Ricinus šampon.

Može li se losion ostaviti djelovati preko noći?

Kao proizvođač ističemo preporučeni način korištenja, a to je nanošenje neposredno prije pranja kose te držanje od pola sata do maksimalno nekoliko sati, kako se ne bi dogodila iritacija vlasišta. Dakle, u pitanju je predostrožnost. Odluka o držanju preko noći individualne je prirode i ne jamči bolje ili brže rezultate u odnosu na preporučeno korištenje. Više informacija o tome kako koristiti losion dostupno je u vodiču

Može li se losion nanijeti na opranu kosu?

U nekim slučajevima gdje je vlasište "zagušeno" proizvodima za stiliziranje, moguća je smanjena apsorpcija losiona i u tom slučaju dobro je pročistiti vlasište prije nanošenja. S druge strane, nakon korištenja losiona preporučujemo šamponiranje.

Kada će se vidjeti rezultati primjene losiona?

Rezultati korištenja Piskavica i ružmarin losiona protiv opadanja kose isključivo su individualne prirode i ovise o čitavom nizu čimbenika. Opadanje kose i rast kose kompleksne su pojave koje ovise o kompletnom stanju organizma iznutra i izvana. Ako se kroz nekoliko mjeseci korištenja losiona i drugih nastojanja da se smanji opadanje kose i potakne rast to ne dogodi, sugeriramo konzultacije s liječnikom i daljnju stručnu obradu.

Mogu li losion koristiti trudnice i dojilje?

U slučaju da nema drugačijih smjernica od strane liječnika ili zapreka individualne prirode, losion je moguće koristiti u trudnoći. U pitanju je proizvod koji se ispire s kože i ograničeno je u doticaju s kožom. Losion je pogodan i za korištenje tijekom dojenja.

Mogu li djeca koristiti losion?

Zbog potentne formulacije bogate ekstraktom i eteričnim uljem, korištenje na osjetljivom dječjem vlasištu nije preporučeno.

 Gdje je losion dostupan u Hrvatskoj i inozemstvu?

Piskavica i ružmarin losion protiv opadanja kose u Hrvatskoj se trenutno može kupiti na prodajnim mjestima dm, u Intersparu, Konzumu, KTC-u, NAMI, u Trgovina Krk i u našem webshopu.

U Srbiji i u Crnoj Gori dostupan je u dm prodavaonicama. Losion se može naručiti online u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, dok je za druge zemlje dostupan putem našeg webshopa i kod partnera u Slovačkoj i Njemačkoj. Kroz naredno razdoblje bit će dostupan u Rumunjskoj, Crnoj Gori i na Notinu (u 24 zemlje). 

Natrag na blog