VODIČ: Kako koristiti proizvode za samotamnjenje

VODIČ: Kako koristiti proizvode za samotamnjenje

Proizvodi za samotamnjenje dobivaju sve veću pozornost jer se njima postiže izgled preplanulog tena bez pretjeranog izlaganja suncu. Prednost samotamnjenja je u tome što se u vrlo kratkom razdoblju može postići željena boja i ujednačenost tena bez bijelih tragova od badića - a uz to, preplanulost može trajati tijekom cijele godine.

Proces samotamnjenja je siguran za kožu

Nanošenjem mlijeka ili losiona za samotamnjenje postižemo privremenu tamniju boju kože, odnosno efekt preplanulosti kao da smo se izlagali suncu. Za razliku od proizvoda za ubrzano tamnjenje, proces samotamnjenja ne zahtijeva izlaganje UV zrakama, zbog čega se može odviti u našoj kupaonici ili čak dok spavamo. To znači da se proces tamnjenja odvija po nanošenju proizvoda, u gornjem rožnatom sloju kože, pa će tako boja nestajati kako će se koža prirodno "ljuštiti".

Proizvodi za samotamnjenje sadrže sastojak imenom dihidroksiaceton ili skraćeno DHA koji je zapravo derivat šećera, a djeluje tako da reagira s aminokiselinama u površinskom dijelu kože kojem privremeno mijenja boju. Riječ je o posve sigurnom postupku koji se odvija u najgornjem sloju kože. 

Za dobre rezultate potrebna je još bolja priprema

S obzirom na to da se proces samotamnjenja odvija na površini, bitno je prije nanošenja proizvoda adekvatno pripremiti kožu kako bi se postigao  ujednačen ten bez mrlja. Koža se priprema pilingom tijela i dobrom hidratacijom, ali i depilacijom po potrebi.

Prvi i temeljni korak kvalitetan je piling tijela kojim će se ukloniti odumrle i grube stanice kože. Čarobni piling gel za tijelo sadrži zrnca usitnjenih koštica marelice koje će nježno ali efikasno ukloniti odumrle stanice s površinskog sloja kože. Nakon napravljenog pilinga losion za samotamnjenje lakše će se nanijeti, umasirati i upiti, čime se moguće mrlje i neujednačenost boje direktno sprječavaju. Piling tijela idealno bi bilo napraviti dan prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Dan prije preporučuje se i depilacija kako bi se uklanjanjem dlačica uklonila mogućnost "mrljastog" tena.

Hidratacija se postiže redovitim nanošenjem njegujućih i hidratantnih losiona ili mlijeka za tijelo. Hidratizirana koža bit će manje sklona "ljuštenju" te će i inače suhi dijelovi tijela kao što su laktovi biti nahranjeni. Samim time, proizvodi za samotamnjenje lakše će kliziti po koži i ostvariti svoj puni potencijal po pitanju brončane preplanulosti.

Da bi preplanuo ten trajao što dulje, potrebno je svaki dan namazati tijelo hidratantnim losionom ili suhim uljem nakon tuširanja mlakom vodom te izbjegavati piling dok boja ne izblijedi. Rezultati procesa samotamnjenja kože su individualni i ovise o samoj koži, a u načelu počnu blijediti nakon dva do tri dana. Za povratak na uobičajenu boju kože obično je potrebno od sedam do deset dana.

Obrati pažnju na pregibe

Kod nanošenja proizvoda za samotamnjenje bitno je da se proizvod nanese ravnomjerno po koži tijela. Nanesi losion za samotamnjenje laganim kružnim pokretima od nogu pa na gore kako bi se izbjegli vidljivi tragovi i prijelazi. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na pregibe i područje gležnjeva, koljena i laktova. Ako su ti dijelovi tijela izrazito suhi, prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje dobro je nanijeti tanak sloj hidratantnog losiona. Nakon samotamnjenja ne zaboravi dobro oprati dlanove kako ostatak proizvoda ne bi obojao zglobove i područja ispod noktiju. Nakon nanošenja proizvoda, potrebno je dobro oprati ruke i nokte.

Proizvodi za samotamnjenje počinju djelovati nakon nanošenja, a potrebno je 6 do 8 sati da se boja razvije do kraja. Tuširanje i nanošenje krema ne preporučuje se dok se boja ne razvije. Preplanuli ten može se naglasiti Čarobnim shimmer losionom za tijelo koji sadrži sitne, suptilne čestice zlatnog shimmera.

I upamti, neuredan nanos će se kasnije primijetiti, zato uzmi vremena koliko ti je potrebno za uredno i ravnomjerno nanošenje. :)

Ako tražiš losion za samotamnjenje ugodnog mirisa, onda je za tebe Čarobni losion za samotamnjenje tijela cvjetno-orijentalnog mirisa koji evocira ljetne uspomene, relaksirajuće morske trenutke i nesputane, razigrane noćne provode. Osim toga, losion je obogaćen sedefastim shimmerom i sadrži 4 vrste hijeluronske kiseline za dubinsku hidrataciju, što ga čini pravom poslasticom za divnu preplanulost i dubinsku njegu kože.  

 
Natrag na blog