Nezaobilazna kozmetika za zimsku njegu kože i kose

Nezaobilazna kozmetika za zimsku njegu kože i kose

Zimski režim njege ne mora biti ni kompliciran ni skup! Multifunkcionalni proizvodi i kozmetika bogatije teksture uštedjet će vam i novac i vrijeme pa ako već niste, opskrbite se prirodnim preparatima i uživajte u zimskoj rutini. 

Hranjivi proizvodi za tijelo

Mazanje tijela losionima, mlijekom i kremama dok vladaju niske temperature, priznajemo, nije posebno primamljivo. No, preskakanje njege tijela brzo dovede do gotovo kronične isušenosti, ispucanosti, gubitka prirodne vlažnosti i zdravog sjaja. Ako niste ljubitelji svakodnevnog „mackanja“, posebno će vam se dopasti Čarobno suho ulje. Njegu bogatu uljem divlje ruže i makadamije dovoljno je nanijeti tek nekoliko puta tjedno, u tanjem sloju. Hranjivi se sastojci upijaju u sve slojeve kože, instantno vas rješavaju zatezanja, a osjećaj nahranjenosti kože potrajat će vam i više dana.


Namjenska njega serumom

Mogli bismo reći kako svaka koža ima svoj jedinstveni karakter, a iskazuje ga kroz svoje potrebe. Neke su, poput dobre hidratacije, univerzalne za svaki tip kože, ali neke ipak spadaju u kategoriju "posebnih prohtjeva". Srećom, ni takvu kožu nije teško njegovati. Bitno je da dobro posložite rutinu, na potrebe kože reagirate na vrijeme i, naravno, odaberete kozmetiku prema svom tipu i stanju kože. Namjenski serumi tu se pokažu idealnim jer odgovaraju na točno specifične potrebe kože poput dubinske, jače hidratacije ili rješavanja hiperpigmentacije. Redoslijed nanošenja proizvoda također je važan. Neka vaš serum bude (među)korak nakon čišćenja lica, a prije nanošenja kreme.

 

Olival Konoplja mast

Pouzdana krema za lice

Obrazi išibani vjetrom, minusima i suhim grijanim zrakom nezadovoljstvo će, prije ili kasnije, iskazati iritacijom u vidu ljuskanja, svrbeži i crvenila, popucanih kapilarica. Kako im pomoći? S dobrom, kvalitetnom i njegujućom kremom nećete pogriješiti. Pripazite da odaberete onu koja nema alkohol visoko u sastavu, a hranjivu teksturu duguje prirodnim hladnoprešanim uljima. Bogata nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i vitaminima, ulja poput sezamovog, ulja koštica marelice i ulja smilja ublažavaju utjecaj vanjskih čimbenika, djeluju antibakterijski, poboljšavaju elastičnost i štite kožu od preuranjenog starenja.

Masti za posebno suhe dijelove

Osim što nisu najljepša pojava, hrapave pete, koljena i laktovi svakako mogu i zasmetati. Prednost spomenute bogate njege u vidu uljne emulzije je ta da će bez problema riješiti suhoću kože, no "upornijoj" isušenosti navedenih dijelova valja pristupiti još konkretnijom njegom. Za to su idealne prirodne masti, teksturom gušći, postojaniji i koncentriraniji proizvodi koji stvaraju zaštitni sloj na isušenoj, ispucanoj i oštećenoj koži. Izuzetno ih je dobro nanositi i preventivno, kao zaštitu od vjetra i hladnoće, na usnice, područje oko nosa, pregibe na šakama. Već i sami zaključujete – ovakve su masti, zbog svoje multifunkcionalnosti, itekako isplative.

 

Olival Kokos ricinus ulje

Ulja za kožu i kosu

Prirodne masnoće spas su za svaki tip kože, ali i za oštećenu,ispucanu, beživotnu kosu. U njegu kose (i vlasišta) dobro je uložiti nešto vremena. Kad god stignete uloviti predah od obaveza, a nalazite se kod kuće, priredite si uljni pakung za kosu. Ljepota ovog kućnog tretmana je u tome što sami možete odabrati koja ćete ulja koristiti ili čak kombinirati, pa i koliko će sam tretman potrajati. Ulje ravnomjerno nanesite na kosu, raščešljajte, umasirajte pa glavu ogrnite maramom ili ručnikom. Što duže držite, to bolje, a na ulja ne zaboravite ni pri njezi vrata, noktiju, kutikula i vrhova kose nakon pranja. 

Natrag na blog