Kako provesti prve dane proljeća

Kako provesti prve dane proljeća

Proljeće je zakucalo na vrata i mi smo ga, moramo priznati, jedva dočekali! Popis svega čemu se veselimo ovog proljeća nalazi se niže, a nadamo se da ćeš ga ove godine iskoristiti na najbolji mogući način. Uz prijatelje i obitelj, dobru hranu, provodeći vrijeme u prirodi ili uz najdražu tv-seriju. Možda ćeš pronaći idealnu skincare rutinu ili pročitati knjigu iz koje ćeš naučiti nešto posve novo. Što god odlučiš, sjeti se istinski uživati u svakom novom danu.

1. Složi voćnu salatu

Iskoristi sezonu i složi voćnu salatu za ultimativni vitamin boost! Posjeti obližnju tržnicu, razgledaj ponudu i složi veliku zdjelu voćne salate od svog najdražeg voća. Mi se jako veselimo jagodama, ali to mogu biti i borovnice, nektarine, ali i uvijek sočne jabuke. Naš bi prijedlog bio začiniti ju s malo limunovog soka i ukomponirati mentu, lavandu ili ribani đumbir. Ovog proljeća eksperimentiraj s novim okusima.


2. Isplaniraj izlet u prirodu

Dolaskom toplijeg vremena i dugo očekivanih blistavih zraka sunca došlo je pravo vrijeme za kratki izlet u prirodu. U blizini grada u kojem živiš posjeti park prirode ili izletište koje je oduvijek na tvojoj wishlisti. Mi možemo preporučiti kanjon Kamačnik koji se nalazi na samo sat vremena autom od Zagreba. Tamo imaš priliku ne samo prošetati, već i probati svježe pečenu pastrvu. Opuštena atmosfera i lagana staza za sve uzraste idealan je način za napuniti baterije. Možeš se pripremiti unaprijed pa sa svojim najdražima organizirati i piknik. Za bezbrižno provedeno vrijeme, ispunjeno isključivo lijepim uspomenama, nemoj zaboraviti ponijeti prirodni repelent Natural Defense ili DEET free PiQuit sprej protiv komaraca. Najosjetljivije dijelove tijela poput ušiju, nosa i nadusnica zaštiti faktorom 50 i sjeti se ponijeti mali i praktični Sun Stick, idealnu pripremu za prve jače zrake sunca.

3. Pripremi bicikl ili role

Ne voliš teretane, ali voliš vježbati? Izvadi bicikl ili role iz spremišta, složi playlistu koja ti podiže raspoloženje i kreni u đir! Ako imaš priliku, možeš se na posao odvesti biciklom. Tako, nećeš samo odraditi tjelovježbu, udahnuti svježeg zraka i ojačati svoj imunitet, već ćeš pomoći u smanjenju zagađenja zraka u velikim gradovima. Dodatni plus je što ćeš se i brže vratiti u kondiciju, a za brži oporavak mišića uvijek možeš posegnuti za praktičnim Magnezij uljem u spreju.

4. Revidiraj skincare rutinu

Prilagodi skincare rutinu novom godišnjem dobu i ako do sad nemaš naviku svakodnevno stavljati i obnavljati SPF, onda je proljeće tvoj znak da ga uvedeš u jutarnju rutinu. Ako imaš suhu, normalnu do mješovitu kožu i voliš lagane teksture koje koži daju blagi ''glow'', biraj Professional fluid SPF 30. U slučaju da imaš masniji tip kože i želju za matirajućim efektom, onda je pravi izbor Professional krema SPF 50. Obrati posebnu pozornost na ono što tvojoj koži u ovom trenu treba pa revidiraj i po potrebi smanji upotrebu ulja koja kožu hrane i kroz dan pošpricaj Hidro tonik koji ju brzinski osvježava.

5. Educiraj se o kukcima

Voljeli ih mi ili ih izbjegavali, kukci su ključan dio našeg ekosistema. Ovo proljeće uzmi vremena i pročitaj knjigu koja detaljno objašnjava njihovu građu ili pogledaj dokumentarac pomoću kojeg ćeš uvidjeti njihovu ljepotu. Saznaj sve o tome kako pčele rade med i usput se zasladi s nekoliko žličica ovog prirodnog pripravka. Med nije rezerviran samo za čaj, dodaj ga u kavu i uljepšaj si svako proljetno jutro.

Natrag na blog