Njega vlasišta i kose lakša je uz tretmanske šampone

Njega vlasišta i kose lakša je uz tretmanske šampone

Našem dobro poznatom Čičak šamponu odjenuli smo novo ruho i osvježili dizajn bez promjena u formulaciji, dok smo kolekciju proširili s dva potpuno nova šampona. Poželite dobrodošlicu Ricinus šamponu i Kopriva i paprena metvica šamponu!

Birajte voluminoznost i sjaj

Šampon od ricinusa namijenjen je upravo onima koji svakodnevno pokušavaju pobuditi volumen u svojoj tankoj i beživotnoj kosi! Ricinus šampon ojačat će korijen i nježno očistiti vlasište, a dodatak pantenola djelovat će na zaglađivanje, ali i dodatno učvršćivanje strukture vlasi. Upotreba ulja ricinusa (Ricinus communis L.) u medicinske svrhe poznata je diljem svijeta, a između ostalog služi i poticanju rasta kose.[1]

Uz korištenje šampona i nanošenje Ricinus ulja u obliku pakunga kosa će ponovno početi rasti, a kombinacijom ova dva proizvoda i redovitom upotrebom postiže se željena gustoća i bujnost kose. Korištenje ulja detaljno smo opisali u članku Kako od prirodnih ulja napraviti pakung za kosu i tamo ćete saznati sve o tome kako ih koristiti, ali i dobiti ideju o tome koje ulje odabrati.

Stanite na kraj masnom vlasištu

Masnom vlasištu obično nedostaje i kvalitetne, dobre prokrvljenosti, a upravo će korištenje šampona s ekstraktom koprive i paprene metvice povoljno djelovati na tu pojavu. Osim što će se redovitom upotrebom regulirati lučenje sebuma, ovaj će šampon potaknuti rast mlade kose i ojačati strukturu postojećih vlasi. Kopriva (Urtica dioica) sadrži minerale esencijalne za kosu poput kalcija i željeza, a osim što pomaže pri prokrvljenosti vlasišta, utječe i na uklanjanje peruti.[2] Paprena metvica (Mentha piperita L.) djeluje revitalizirajuće na tjeme i efektivno djeluje na pojavu peruti, a poznato je i njezino učinkovito djelovanje po pitanju poticanja rasta kose.[3] Kremasta tekstura ovog šampona neće isušiti vrhove, a dodatak pantenola će ju dodatno zagladiti. Kopriva i paprena metvica šampon idealan je izbor za revitalizaciju masnog vlasišta i osvježenje kose.

Riješite se suhe peruti

Dobro poznati i često hvaljeni Čičak šampon zadržao je sve svoje sastojke, a jedino što smo mijenjali je dizajn! Kao i ostala dva šampona, ne sadrži SLS i silikone. Ekstrakt korijena čička (Articum Lappa L.) posebno je poznat po svojim antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima i kada se nanese lokalno na vlasište. Povećava cirkulaciju i inhibira rast bakterija koje uzrokuju upalu folikula dlake poznatu kao folikulitis. Čičak šampon koristi se za tretiranje i ublažavanje nelagode suhog i oštećenog vlasišta, a dodatno, preporučujemo korištenje Ulja od čička kao pakunga za kosu prije pranja kose šamponom. Nanesite ga obilno i ostavite preko noći za najbolje rezultate. Ujutro operite kosu (po potrebi dvaput) šamponom od čička. U konačnici, dulje korištenje čičkovog šampona i čičkovog ulja pozitivno će utjecati na aktivnost u folikulima dlake te ojačati korijen kose.[4]

Tretmanski šamponi ne sadrže SLS, već nešto nježniju alternativu SLES. Ne sadrže silikone.

------------------

[1] Warra, A. A, Castor Seed Oil And Its Potential Cosmetic Application, http://www.equijost.com/fulltext/14-1543103118.pdf posjećeno 11.1.2021.

[2] *Marzena Pieszak, Przemysław Ł. Mikołajczak, The healing properties of stinging nettle (Urtica dioica l.), http://www.czytelniamedyczna.pl/3816,wlasciwosci-lecznicze-pokrzywy-zwyczajnej-urtica-dioica-la.html posjećeno 10.1.2022.

[3] Shalini Sharma, UM Upadhyay, Siddhi U Upadhyay, Tanvi Patel, Pratiksha Trivedi, Herbal Armamentarium For The Culprit Dandruff, https://www.researchgate.net/profile/Tanvi-Dodiya/publication/301899530 posjećeno 10.1.2022.

[4] Mi-Sun Lee, Ji-Sun Joung, Do-Young Park. The Effects of Arctium lappa L. Root Extracts on the Scalp and Hair. Kor J Aesthet Cosmetol 2015;13(1): 43-48 http://e-ajbc.org/journal/view.php?number=809

Natrag na blog