Certificirana prirodna kolekcija Smilje bogatija je za dva proizvoda

Smilje noviteti

Za jedan od dva proizvoda koja uvodimo u kolekciju Smilje dobivali smo mnogo upita na našim  društvenim mrežama, a drugi će zasigurno postati nezaobilazni dio rutine za masnu kožu. U nastavku doznajte više o našim prirodnim novitetima, Kremi za područje oko očiju i Matirajućem fluidu Smilje!

Okoloočna njega novo je područje u kolekciji Smilje

Već dobro poznate dobrobiti besmrtnog eteričnog ulja smilja udružili smo u sinergiju s ekstraktima maka i sjemenki čileanske maline, dok raskošnu i bogatu teksturu prirodne Kreme za područje oko očiju Smilje čine hranjivi shea maslac i ulja koštica marelice, avokada i argana.

Krema za područje oko očiju Smilje

Ekstrakt maka jedan je od manje poznatih, ali dokazano učinkovitih prirodnih sastojaka u njezi kože, naročito kad je u pitanju njega okoloočnog područja. Poseban je po tome što inhibira lipogenezu i stimulira lipolizu, što znači da reducira volumen naglašenog tkiva ispod očiju (izraženi i podbuhli podočnjaci u vidu „vrećica“). Iako je na podočnjake u vidu tamnih kolutova izuzetno teško djelovati kozmetikom budući da često nastaju kao posljedica genetske predispozicije, fizionomije lica i životnih navika, ekstrakt maka ciljano djeluje i na poboljšanje izgleda kože oko očiju – pomaže ojačati čvrstoću i elastičnost tkiva i doprinosi luminoznosti tog područja. Ova će krema nježno hidratizirati, nahraniti i u konačnici zagladiti područje oko očiju, uz dugoročno ublažavanje podbuhlosti.

Ekstrakt sjemenki čileanske maline sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina i vitamina E, a sadrži i fitoaleksin, odnosno prirodni fenol resveratrol koji potiče proizvodnju kolagena. Djeluje antioksidativno i održava uobičajenu funkciju staničnih membrana u koži, čime poboljšava zadržavanje vlažnosti u koži. Uz dugoročno korištenje, pomaže održati prirodnu elastičnost i podatnost.

Krema za područje oko očiju s lakoćom se uklapa u svaku rutinu, a koristi se prema potrebi – ujutro, uvečer ili dvaput dnevno, nakon čišćenja kože. Potrebno ju je nanijeti u manjoj količini na područje oko očiju, uz izbjegavanje doticaja sa samim okom.

Matirajući fluid Smilje

Matirajući fluid idealan je par masnoj i problematičnoj koži

Smilje, skvalan, ulje kameline i ekstrakt timijana sastojci su koji čine jedinstvenu formulaciju Matirajućeg fluida Smilje. Ekstrakt timijana, glavna zvijezda ove formulacije, dobiva se destilacijom cvjetova, lišća i stapki divlje biljke. Glavne komponente zaslužne za aktivno djelovanje na kožu su timol i karvakrol, polifenoli snažnog protuupalnog, antimikrobnog i antioksidativnog djelovanja.  Ekstrakt timijana u Matirajućem fluidu Smilje djeluje u sinergiji s uljem kameline (kamela ili sjetveni podlanak) koje je izuzetno bogato alfa-linolenskom kiselinom i linolnom kiselinom. U pitanju su omega masne kiseline koje odgovaraju masnom tipu kože. Ovaj kompleks ciljano ublažava i prevenira nastanak nepravilnosti u vidu akni, prištića, komedona i crvenila nakon upalnih procesa na koži. Djelovanje možemo podijeliti na 4 glavna načina:

  1. djeluje antioksidativno na sebum čime se sprječava razvoj bakterija
  2. neutralizira epidermalne lezije što čuva kožu od promjena uzrokovanih C.acnes
  3. ublažava pojavu upalnih citokina čime reducira upalni odgovor kože
  4. prevenira hiperkeratinizaciju (zadebljanje površinskog sloja kože) smanjivanjem porasta aktivnosti enzima 5-lipoksigenaza, što smanjuje mogućnost nastanka novih nepravilnosti

Matirajući fluid Smilje lagane je, prozračne, tekuće teksture koja se vrlo lako razmazuje i upija. Ne ostavlja masne tragove na koži. Samostalno će izvrsno odgovarati masnoj, problematičnoj koži sklonoj pojačanom lučenju sebuma, ali i mješovitoj koži u nešto slojevitijoj njezi. Koristi se prema potrebi, uvečer, ujutro ili dvaput dnevno, a moguće ga je nanositi i u tankom sloju ispod proizvoda za zaštitu od sunca.

Krema za područje oko očiju i Matirajući fluid Smilje ne sadrže dodane mirise, već mirisi samih proizvoda potječu od sastojaka prisutnih u formulacijama. Naglašeniji biljni miris fluida tako potječe od ekstrakta timijana koji je u njemu dio glavnog aktivnog kompleksa.

Formulacije okrunjene neovisnim certifikatom

Oba proizvoda, kao i cjelokupna kolekcija Smilje, spadaju u prirodnu kozmetiku čija je kvaliteta potvrđena neovisnim certifikatom.

Ovaj certifikat izdaje neprofitna i neovisna organizacija The International Natural and Organic Cosmetic Association sa sjedištem u Belgiji. Osnovana 2007. godine, organizacija je posvećena zaštiti i promociji prirodne i organske kozmetike diljem svijeta. Njihov je cilj podržati kvalitetu i korištenje prirodnih sirovina, a time i vidljivost proizvođača koji ispunjavaju najviše standarde kvalitete i integriteta u razvoju i izradi prirodne kozmetike. NATRUE certifikat moguće je dobiti isključivo uz prolazak svih strogo propisanih kriterija i praćenje NATRUE standarda, ali i usklađivanje proizvodnog procesa.

Noviteti Smilje 2

Da bi certifikacija prepoznatljivim logotipom ženske siluete bila moguća, također je potrebno da barem 75% proizvoda iz predmetne kolekcije koju proizvođač želi certificirati, bude u skladu sa zahtjevima i standardom organizacije.

Od svojih samih početaka 1994. godine, u izradi kozmetike vodimo se za visokim standardima proizvodnog procesa i što čišćim, izvornijim sastojcima lokalnog porijekla, a kolekcija Smilje prva je u Hrvatskoj i regiji čija je kvaliteta 2014. potvrđena neovisnim certifikatom. Danas s ponosom možemo reći da je narasla za čak dva nova proizvoda u kojima ćete, vjerujemo, svakodnevno uživati.

Natrag na blog