Promicanje ravnopravnosti spolova i ženskog poduzetništva

Kao poduzeće okrenuto dugoročnom razvoju na svim poljima, od osmišljavanja novih proizvoda do poboljšanja samog proizvodnog procesa, u Olivalu razvijamo i poslovnu kulturu koja se temelji na jednakosti. 

Ravnopravnost spolova aktivno promičemo od samih početaka prije 25 godina. Poduzeće Olival zamislila je i osnovala upravo poduzetnica, mag. pharm. Vlasta Pojatina. Pokrenula je malu galensku izradu kozmetike, slijedeći tradicionalne farmaceutske recepture, vrijedno kozmetološko znanje i ljubav prema prirodnim, hranjivim sastojcima s lokalnog i regionalnog područja.

Četvrt stoljeća kasnije, poslovanje Olivala zasniva se na istim principima, uz vodstvo direktora Marijana Pojatine, podršku osnivačice, magistre Pojatine, ali i rad cjelokupnog tima.

Olival djeluje u suvremenom proizvodnom pogonu u zapadnom dijelu Zagreba, s tendencijom daljnjeg rasta i razvoja u budućnosti. Na poslovima proizvodnje, pakiranja, otpremanja, kontrole kvalitete, razvoja, nabave, prodaje i menadžmenta danas radi nešto manje od 40 ljudi, od toga više od 50% žena.

U našem poslovanju upravo se žene najčešće svakodnevno susreću i nose s odgovornošću i izazovima poslovanja, od pronalaska i nabave najkvalitetnijih sirovina do proizvodnje Olival kozmetike i proizvodnje iz usluge za brojne tvrtke i brendove.

Uz zalaganje i doprinos naših djelatnica, neovisno o pozicijama na kojima rade, naše je poduzeće postalo sinonim za jedinstvenu, prirodnu i certificiranu kozmetiku hrvatske proizvodnje, čime se ponosimo.