Osobna higijena temeljna je potreba i pravo. U Hrvatskoj postoje osobe koje tu potrebu i pravo ne ostvaruju svaki dan. Čak niti svaki drugi. Uz tvoju pomoć, to ćemo promijeniti.


Beskućništvo je velik problem našeg društva.

Prema podacima Hrvatske mreže za beskućnike, samo od početka 2021. godine broj beskućnika se povećao za 100 ljudi. Svi oni nemaju osnovne higijenske uvjete.

Redovita higijena nas opušta i priprema za sve što nam život donosi. Međutim, ona je i ključan dio percepcije i stava drugih o nama u mnogim prilikama, od kupovine u dućanu do intervjua za posao.

Pomisliš li ikad na to kako izgleda život bez vlastite kupaonice? Ili barem pristupa sanitarnom čvoru kad to poželiš ili trebaš? Pokušaj sad.

#čistodaznaš infografika 1

Uključi se u humanitarni projekt prikupljanja sredstava u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike. Tijekom razdoblja od 15.6.2021. do 15.7.2021. u ponoć, Olival će od svake kupnje putem webshopa odvojiti 15 kuna – cijenu jednog korištenja javne kupaonice. Jedna kupnja, jedno kupanje!

ODABERI PROIZVODE

#čistodaznaš infografika 2

BESKUĆNIŠTVOM SU ZAHVAĆENI MLADI I STARI, MUŠKARCI I ŽENE.

Prema posljednjim istraživanjima, prosječna starost korisnika zagrebačkih prihvatilišta iznosi 51 godinu.

Udio starijih od 66 godina je oko 10%, dok je u Gradu Zagrebu čak 15% beskućnika mlađih od 30 godina.


Glavni grad... Beskućništva.

U našoj je metropoli najmanje 700 apsolutnih beskućnika, osoba koje nemaju krov nad glavom i spavaju na otvorenom, u vozilima ili napuštenim objektima.


Mnogo njih dolazi iz drugih krajeva zemlje. Jedne (do)vodi potraga za poslom i bilo kakvim boljim životnim prilikama. Drugi iz poznate sredine odlaze prvenstveno zbog srama. Svi nastoje zadovoljiti osnovne potrebe poput prehrane koja je ovdje dostupnija kroz pučke kuhinje.

#čistodaznaš infografika 3

#čistodaznaš infografika 4

Bez podrške, bez potpore.

Beskućnici su u 99% slučajeva samci, često nekadašnja djeca domova i udomiteljskih obitelji. Osim emocionalne podrške, ovim osobama nedostaju osnovni uvjeti za normalan život: dokumenti, zdravstveno osiguranje, financijska stabilnost. Iznos zajamčene minimalne naknade za samca iznosi tek 800 kuna, zbog čega je i svakodnevni topao tuš tek pusta želja.


Upravo to želimo promijeniti. Vratiti im ljudskost, poboljšati i uljepšati barem taj trenutak dana. Kao vodeći hrvatski proizvođač kozmetike udružili smo se s Hrvatskom mrežom za beskućnike, organizacijom koja godinama kontinuirano unaprjeđuje skrb o beskućnicima na razini države. Između ostaloga, upravo oni pomažu beskućnicima na terenu nizom aktivnosti i materijalnom pomoći iz donacija tvrtki i građana. Sad im se, uz tvoju podršku, pridružujemo i mi.

Zahvaljujemo svima koji su podržali projekt jer smo uz vašu podršku za korisnike HMB-a prikupili iznos od 34.245 kuna! Ček na navedeni iznos uz donaciju proizvoda uručili smo potpredsjedniku Hrvatske mreže za beskućnike g. Zvonku Mlinaru u prostorijama Centra za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva u zagrebačkoj Branimirovoj ulici.

DOZNAJ VIŠE