Kako tretirati (i prevenirati) ispucale pete

Kako tretirati (i prevenirati) ispucale pete

Ispucale pete problem su koji se javlja u ljetnim , ali i u zimskim mjesecima. U hladnijim danima godine nosimo zatvorenu obuću zbog čega koža „ne diše“, a što rezultira suhim stopalima. Suha koža stopala može lako popucati, a mi vam donosimo rutinu s kojom ćete riješiti i suhoću, a zatim i ispucalost peta.  

Hidratantni balzam za stopala

Ključ je u (redovitoj) rutini

Suha koža stopala povezuje se s činjenicom da ovaj dio tijela često zaboravimo pravilno hidratizirati, naročito u doba godine kada nosimo zatvorenu obuću. U zatvorenim cipelama i čarapama koža ne dobiva dovoljno zraka, a izložena je i vlazi pa se koža posljedično isušuje. Suha koža osjetljivija je na vanjske utjecaje i zbog toga ona počinje pucati. Osim dehidracije, uzroci ispucalih peta mogu biti razni, a neki od njih su neadekvatna obuća, prirodna obnova kože, ekcem, kao i određena stanja koja zahtijevaju liječnički savjet. Perutanje kože, zanoktice, tvrde i grube bijele crte na petama simptomi su ispucalih peta, a česta je pojava i zadebljane kože, kako na petama tako i na drugim dijelovima tabana.

Razveseli stopala kupkom

Nakon cijelog dana priušti si opuštajuću kupku koja je idealno rješenje za umorna i bolna stopala. Pomoću kupke opustit ćeš bolne mišiće, a njome ćeš vratiti potrebnu vlažnost kože i omekšati zadebljanja. Zbog toga, kupka je prvi korak kod rutine tretiranja ispucalih peta. Antibakterijska kupka za njegu stopala s eteričnim uljem čajevca i ružmarina djeluje antiseptički što odgovara ispucalim stopalima koja su često plodno „mikrobno tlo“. Nakon kupke, kada je koža omekšana, odumrle stanice i višak kože mogu se uspješno ukloniti kamenom za njegu stopala. Suhim kamenom najuspješnije ćeš odstraniti zadebljalu i popucalu kožu. Bitno je da kod njege stopala kamen koristiš umjereno ili samo kad je to stvarno potrebno jer u protivnom stopala mogu, baš zbog učestalog rašpanja, postati gruba i suha.

Olovka za njegu noktiju i zanoktica

I nokti zaslužuju njegu

Zaboraviš li ponekad nanijeti hidratantnu kremu na lice i ruke? Mislimo da je odgovor ne! Stopala je potrebno jednako redovito njegovati kao ruke i lice. Pravilnom njegom sprječavaš isušivanje kože i ispucale pete. Za njegu stopala nanosi Hidratantni balzam za njegu stopala i noktiju, a tvrde naslage na petama i ispucala stopala maži s Intenzivnom kremom za stopala. Nakon tuširanja, kada nanosiš losion za tijelo, nemoj zaboraviti namazati stopala jer redovitim nanošenjem kreme bit će mekana i glatka. Kako simptom ispucalih peta nosi i problem sa zanokticama, na nokte i kožicu oko noktiju svakako nanesi i Olovku za njegu noktiju i zanoktica. Olovka hrani i regenerira tanke i slabe nokte, a ujedno omekšava pokožicu koja se nalazi uz rubove nokta. Pridržavaj se ove rutine i uživaj cijelu godinu u lijepim stopalima!

Natrag na blog