PiQuit - prvi hrvatski DEET free repelent na bazi ikaridina

PiQuit - prvi hrvatski DEET free repelent na bazi ikaridina

PiQuit je nastao kao sigurnija i učinkovitija alternativa konvencionalnim repelentima, ali i onim kreiranim na uljnoj bazi i djelovanju eteričnih ulja. Nemasna tekstura bez izraženog mirisa, visoka učinkovitost i ekološka formulacija samo su neki od benefita PiQuita.

Što je ikaridin

Ikaridin (poznat i kao Saltidin® KBR 3023 ili pikaridin) aktivna je tvar sintetizirana 1980. godine iz prirodne sirovine piperina. U usporedbi s aktivnom tvari DEET, ikaridin pruža dugotrajniju, kontinuiranu i sigurniju zaštitu od komaraca i drugih insekata. Prednosti ikaridina su sljedeće:

- ne uzrokuje iritaciju ili preosjetljivost kože

- pouzdano štiti odrasle i djecu iznad 2 godine

- ne akumulira se u okolišu i ne šteti prirodi

Kako djeluje PiQuit

Receptori komaraca i insekata reagiraju na izlučivanje ugljikovog dioksida tijekom disanja, ljudsku toplinu i lučenje znoja. PiQuit služi kao nevidljivi "plašt" na površini kože koji blokira recepciju tih signala i pruža zaštitu od uboda.

Tri vrste repelenata za sve prilike

PiQuit Active repelent protiv komaraca u spreju sadrži 20% ikaridina i pruža do 12 sati trajanja zaštite. Idealan je za putovanja u tropska područja ili duže boravke na otvorenome. Piquit Everyday repelent protiv komaraca s 10% ikaridina nudi do 6 sati zaštite i odličan je izbor za kraće odlaske u prirodu, radove u vrtu i večernje šetnje. PiQuit Sensitive varijanta za do 6 sati zaštićenosti sadrži 10% ikaridina, ali i bademovo ulje te aloe veru za dodatnu njegu kože djece i odraslih.

PiQuit repelenti protiv komaraca i drugih insekata brzo se upijaju bez osjećaja mašćenja ili ljepljivosti, sigurni su za predmete izrađene od plastike ili sintetike te prilagođeni svim uzrastima, namjenama i potrebama.

Natrag na blog