Naša priča


Olival je jedan od vodećih proizvođača kozmetike u Hrvatskoj i šire, s tradicijom dužom od 27 godina. Naša je priča započela sa starim farmaceutskim recepturama i prirodnim sastojcima, a danas svoju tradiciju spajamo s nanovijim saznanjima i trendovima u modernoj kozmetologiji.


Od galenske proizvodnje do velike tvrtke

Sad već davne 1994. godine osnivačica Olivala, mr.pharm. Vlasta Pojatina pokrenula je malu galensku proizvodnju u prizemlju obiteljske kuće i prema tradicionalnim farmaceutskim formulacijama započela izradu originalnih kozmetičkih proizvoda, vodeći se bogatstvom prirodnih sirovina. I dan danas, našu kozmetiku proizvodimo vođeni istim žarom i ljubavlju u našem modernom proizvodnom pogonu u zapadnom dijelu Zagreba. Arhitektonsko rješenje, energetski učinkovitu zgradu s minimalnim utjecajem na okoliš potpisuje gđa. Branka Petković, autorica poznate zagrebačke zgrade Lauba.

Vlasta Pojatina mr. pharm.

Cjelokupan Olival asortiman broji više od 160 proizvoda za njegu lica, tijela i kose. Od već dobro poznate kolekcije Smilje, Čarobne i Professional kolekcije do prirodnih šampona i proizvoda za zaštitu od sunca, u našem asortimanu možete pronaći kvalitetnu kozmetiku za (doslovce) svaki tip kože, namjenu i potrebu.

POGLEDAJ kolekcije

Olival pogon

Kvaliteta potvrđena certifikatima

Proizvodnja je usklađena s propisima Europske unije i u potpunosti odgovara visokim standardima za kozmetiku. Proizvodi su certificirani prema ISO 22716 standardu koji garantira provođenje dobre proizvođačke prakse i jamči visoku kvalitetu proizvodnje, sljedivost i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Ponosimo se i prvim NATRUE certifikatom u Hrvatskoj i regiji, kao i ECOCERT certifikatom kojim je potvrđena kvaliteta našeg proizvodnog procesa.


Za svakoga ponešto

Kroz godine, iskustvo, napredak proizvodnog procesa, rast tvrtke i praćenje najnovijih saznanja i mogućnosti u razvoju kozmetičkih proizvoda, nastali su različiti koncepti kolekcija. Danas se asortiman Olivala dijeli na prirodnu i konvencionalnu kozmetiku. Širok spektar proizvoda za njegu kože lica, tijela i kose pruža lakoću odabira i adekvatan odgovor na gotovo sve zahtjeve i potrebe današnjih potrošača i tržišta, ponajviše vjernih kupaca Olivala.

Olival proizvodnja

Kolekcija Smilje

Prirodno s pokrićem

Kao dio našeg prirodnog asortimana ponajviše se ističe kolekcija Smilje koja je još 2014. godine stekla prestižan i neovisan NATRUE certifikat za prirodnu kozmetiku. U navedeni segment spada i kolekcija tekućih sapuna za ruke, deo krema, prirodnih šampona i Natural Defense repelenata. NATRUE je neovisna potvrda vrhunske kvalitete prirodne kozmetike koju izdaje The International Natural and Organic Cosmetic Association sa sjedištem u Belgiji. 

Smatramo da briga o njezi kože i kose polazi od novih spoznaja i učenja koje nikad ne prestaje. Najnovija saznanja, važne informacije, detalje o rutinama, korištenju i kombiniranju proizvoda rado dijelimo u našoj (i vašoj) riznici vrijednog znanja.

UPOZNAJ OLIVAL BLOG