Deo kreme: poteškoće koje nose i kako ih s lakoćom pobijediti

U moru proizvoda koji pomažu u borbi protiv znojenja i stvaranja neugodnih mirisa, zaista svatko može pronaći nešto za sebe. Tako postoje sprejevi, roll-on dezodoransi, deo puderi, ali i kreme, koje su po svome sastavu najčešće najjednostavniji oblici zaštite od znojenja.

Kako pravilno koristiti deo kreme

Iako se najveći broj korisnika odlučuje za deo sprejeve, činjenica jest da su za kožu najmanje štetni oni što prirodniji proizvodi. Najčešće su to upravo deo kreme.

Međutim, nerijetko se zna dogoditi da je koži ispod pazuha, koja je sama po sebi poprilično osjetljiva, potrebno neko vrijeme za prilagodbu na novi proizvod. Stoga, pročitajte koji su najčešće poteškoće koje se javljaju kod korištenja deo krema, ali i kako ih spriječiti.

Nosite deo kremu, ali ne na odjeći

Gotovo da nema osobe koja se barem jednom u životu nije susrela s mrljama od deo proizvoda tamo gdje im nikako nije mjesto – na odjeći. Stoga je za početak, kako biste izbjegli mrlje na odjeći, najvažnije znati kako pravilno koristiti deo kremu.

Natural deo kreme u svome sastavu ne sadrže štetne sastojke poput aluminijevih soli, parabena, umjetnih bojila, mirisa i konzervansa. Njihova formulacija temelji se na sodi bikarboni, ulju kokosa i različitim eteričnim uljima koja se postupno upijaju u kožu. Brzina upijanja je individualna i ovisi najviše o tipu kože, ali i o tendenciji znojenja pojedinca.

Odjeća bi se trebala obući tek kada se krema upije u kožu. Kako bi to bilo što prije, potrebno je deo kremu nanijeti u tankom sloju, i to između 0.5 i 2 mm. Obvezno se nanosi na čistu kožu pazuha gdje ju je potrebno razmazati i lagano umasirati.

Kremu nije preporučljivo nanositi uzastopno u nekoliko slojeva bez prethodnoga ispiranja, odnosno kupanja ili tuširanja. Osim toga, deblji slojevi kreme ne znače i njezino bolje djelovanje.

Piling – borac protiv iritacije i crvenila

Iako rijetka pojava, iritacije, crvenilo i smeđe mrlje moguće su u minimalnom broju slučajeva. Naime, do tih neugodnih pojava najčešće dolazi kada se deo krema koristi neposredno nakon depilacije ili u slučajevima individualne preosjetljivosti na eterična ulja.

Pojave poput smeđih mrlja ispod pazuha obično se događaju ljeti kada je koža, uslijed češćeg brijanja, još osjetljivija.

U slučaju da dođe do iritacije ili smeđih mrlja, preporučuje se stanka od upotrebe deo kreme. Iziritirano područje perite čajem od kamilice.

Osim toga, svakako je dobrodošao i piling za pazuhe koji možete izraditi i pomoću šećera ili kukuruzne krupice. Naime, u pazušnoj se jami nakupljaju odumrle stanice kože i druge nečistoće koje mogu začepiti pore i time onemogućiti deo kremi pravilno djelovanje.

Također, preporučljivo je kremu ne koristiti dok spavate ili dok se ne znojite. Dopustite koži da barem preko noći malo odmori.

Kako odabrati pravu kremu

Učinak svake Natural deo kreme, između ostaloga, ovisi i o aktivnosti tijekom dana, izloženosti stresu, ali i načinu odijevanja (u prirodnim materijalima ćete se manje znojiti). Svakako treba naglasiti kako deo kreme ne sprječavaju znojenje, nego neugodne mirise koji se javljaju kao posljedica znojenja.

Sve su Natural deo kreme međusobno vrlo slične (baza su im soda bikarbona i kokosovo ulje). Razlikuju se uglavnom po mirisu, odnosno po eteričnim uljima koja su u njihovu sastavu.

Tako se može naći deo krema s eteričnim uljem ružmarina i limuna, s eteričnim uljem lavande, ali i one sa zelenim čajem ili narančom. Stoga je bitno odabrati deo kremu s onim eteričnim uljem koje vam u potpunosti odgovara.

Dok je odabir deo kreme jako individualna stvar (jer najčešće presudi miris), osobama koje se bave čestim fizičkim aktivnostima, rekreacijom ili sportom, svakako se preporučuje korištenje deo kreme s eteričnim uljem čajevca.