Sunčaj se zdravo uz Olival i podrži projekt očuvanja biološkog svijeta

U proteklom razdoblju, više no ikad, postalo je jasno kako je priroda najveće bogatstvo koje posjedujemo. Imajući na umu važnost flore u našim životima, ali i autentičnu ljepotu hrvatskih otoka, šuma, morskih uvala, livada i potoka, u suradnji s udrugom RokOtok i najvećim hrvatskim trgovačkim lancem dm-drogeriemarkt Hrvatska odlučili smo pokrenuti projekt usmjeren upravo na očuvanje biološkog svijeta.

Naša je zemlja površinom možda malena, no kad je u pitanju biljna raznolikost jedna smo od najbogatijih država u Europi pa i svijetu. Hrvatska flora broji preko 5000 različitih biljnih vrsta, a od toga gotovo 1000 njih je zaštićeno i strogo zaštićeno. Očuvanje ljepote bilja, toliko važnog u svim segmentima života, jedna je od naših premisa u poslovanju još od samih početaka Olivala prije više od 25 godina. Sastojci prirodnog porijekla, hranjivi i učinkoviti, ključan su dio naših proizvoda. Činjenica da od bilja, mahom mediteranskog poput divnog smilja, kroz održivu proizvodnju stvaramo certificirano prirodnu kozmetiku pruža nam osjećaj privilegije, ali i dužnosti da neprestance ukazujemo na to da okoliš ovisi prvenstveno o nama i našim postupcima. Dužnosti da sva nastojanja prenesemo i na naše najmlađe.

Olival donira RokOtoku

Plivanjem među otocima do ključne edukacije djece

Taj entuzijazam, volju i spremnost da se važne životne lekcije, pa i kad je u pitanju očuvanje okoliša, djeci prenesu kroz igru, sport i druženje u prirodi prepoznali smo u udruzi RokOtok i pokretaču Domagoju Jakopoviću Ribafishu. U spomen na svog dječaka Roka, ovaj poznati novinar i bloger kroz tri etape, odnosno drugu godinu zaredom plivanjem nastoji povezati sve nastanjene hrvatske otoke. Na svakom od 50 otoka Ribafish se susreće s djecom i mladima te ih nastoji motivirati na što kvalitetnije provođenje vremena s roditeljima i drugom djecom - daleko od računala, mobitela i videoigara. Potiče ih na bavljenje sportom, razvijanje kritičkog promišljanja, uči o povijesti otoka i njihovim posebnostima, a jedno od najvećih posebnosti Jadrana upravo je biljna raznolikost. Važnost očuvanja biološkog svijeta tema je o kojoj Domagoj Jakopović progovara tijekom svake etape svog projekta, ali i tijekom cijele godine.

Podrži projekt kupnjom Olival Sun proizvoda

Kako bismo podržali hvalevrijedna nastojanja udruge RokOtok i realizirali projekt edukacije mladih o važnosti zaštite biološke raznolikosti naše zemlje, u suradnji s dm drogeriemarkt Hrvatska pokrenuli smo prigodnu akciju u koju se možete uključiti i vi! U razdoblju od 1. svibnja do 30. lipnja 2020. za kupnju bilo kojeg Olival Sun proizvoda u dm prodavaonicama diljem Hrvatske, Olival odvaja 1 kn za udrugu RokOtok. Biranjem naših proizvoda za sigurno, zdravo i ugodno sunčanje i ubrzano tamnjenje ovog ljeta pridružujete nam se u nastojanjima da još jednom ukažemo na to koliko je priroda zbilja važna za sve nas. Samim time, poduprijet ćete i nastavak naših aktivnosti u sferi društveno odgovornog poslovanja, a ništa manje bitno, i domaću proizvodnju i poduzetništvo što je u ovim vremenima ključno. Pronađite označene Sun proizvode na policama dm prodavaonica i sunčajte se uz Olival mlijeka, ulja, pekmeze, stickove i balzame. Računamo na vas!

Logotipovi